Beauty

Een droge & trekkerige huid? Zo kom je ervan af!

We hebben er in de winter allemaal last van: een droge huid. Door de droge lucht van de verwarming, het gebruiken van de verkeerde gezichtsverzorging of door het overmatig scrubben krijgen we overal velletjes en voelt onze huid trekkerig en droog. Maar hoe voorkom je dat je huid droog wordt? En wat kun je ertegen doen als het al te laat is? 

Tip 1


Kies tijdens de wintermaanden voor producten in tubes of in potjes in plaats van flesjes met een pomp. Klinkt misschien vreemd, maar producten in tubes of potten hebben vaak een dikker substantie dan producten die door een pomp moeten. Hoe dikker de crème, hoe meer hij hydrateert. Smeren maar!

Tip 2


Zet de verwarming niet al te hoog, trek liever een warme trui aan of kruip tegen je crush. ;-) De hoge temperatuur van de verwarming in combinatie met de kou buiten zorgt ervoor dat het vocht uit je huid wordt getrokken. Belangrijk is het daarom om altijd je gezicht en lichaam goed in te smeren met een hydraterende crème.

Tip 3


Niet alleen je gezicht en lichaam krijgen het flink te verduren tijdens de koude wintermaanden, maar ook je handen. De huid van je handen is erg dun waardoor smeren met een voedende handcrème super belangrijk is om droge velletjes te voorkomen.

Tip 4

Niet het meest smakelijke onderwerp, maar iedereen heeft er in de winter last van: droge velletjes. Om deze te verwijderen kun je de huid zo’n twee keer per week scrubben met een (droog)washandje. Wrijf over je lichaam in een ronddraaiende beweging en wees zo zacht mogelijk. De ronddraaiende beweging zorgt ervoor dat je huid niet rood wordt en niet geïrriteerd raakt.

Tip 5


Gebruik jij nog geen olie in je skincare routine? Dan is dit hét perfect moment om hier mee te beginnen. Gebruik arganolie om puistjes te voorkomen en je droge huid te verzorgen. Je kan ervoor kiezen de olie rechtstreeks op je gezicht aan te brengen, zelf te mengen met een dagcrème of een crème te kopen met een verzorgende olie.

Tip: arganolie kun je ook gebruiken om je make-up te verwijderen!

Tip 6


Duik jij je bed in zonder aandacht te besteden aan je gezicht? We kunnen niet vaak genoeg herhalen hoe belangrijk het is om je make-up grondig te verwijderen voordat je gaat slapen. Dit helpt voorstoppingen en onzuiverheden te voorkomen. Tijdens het slapen is je huid zich namelijk aan het vernieuwen en aan het exfoliëren. Dit kan de huid niet met een laag make-up!

Daarnaast is het belangrijk om je huid tijdens deze maanden extra te hydrateren om een droge huid voor te zijn. Kies daarom voor een hydraterend masker dat tijdens het slapen in kan trekken.

Tip 7

Is je huid trekkerig, jeukt je huid of is het droog? Gebruik dan producten waarin havermout zit verwerkt. Havermout helpt de huid te herstellen en te kalmeren. Ook kun je zelf eenvoudig een masker maken van havermout, banaan en melk. Havermout over? Dan maak je er gewoon een banaan-ei pannenkoekje van. ;-)

Tip 8


Wanneer je last hebt van droge velletjes kan het verleidelijk zijn om je huid te gaan scrubben, maar doe dit niet. Whut? Het kan namelijk zijn dat je huid juist droog is omdat je teveel hebt gescrubd. Je maakt je huid door het scrubben namelijk een beetje kapot en door overmatig scrubben krijgt je huid niet te tijd te herstellen.

Tip 9

Producten die acne bestrijden staan er vaak om bekend de huid te laten uitdrogen. Perfect voor je puistjes, maar wat minder voor de rest van je gezicht… Meng daarom wanneer je merkt dat je huid droog begint te worden je huidige dagcrème met een wat rijkere dagcrème speciaal voor de droge huid.

Tip 10


Een warm bad lijkt de oplossing voor al je problemen in de winter, maar het kan ook voor problemen zorgen. Door te lang in te heet water te weken droogt de huid uit. Kies daarom voor een niet al te hoge temperatuur en blijf niet te lang in bad.

Bron: Cosmopolitan, Webmd | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook