Lifestyle

Deze veelvoorkomende fouten zorgen er waarschijnlijk voor dat je niet afvalt

Je bent de afgelopen weken goed bezig geweest. Je hebt gezond gegeten, bent netjes twee keer per week naar de sportschool geweest én hebt alle ongezonde producten links laten liggen. You go girl! Tijd voor het moment van de waarheid: de weegschaal. Huh? Je bent niet afgevallen. Nul komma nul, geen grammetje! Hoe kan dat nou? Dat leggen wij je uit in dit artikel.

1. Detoxen
Detoxthee, detoxsupplementen en detoxsappen. Merken hoeven het woord 'detox' maar op een verpakking te zetten en het is een hit. Think twice ladies, wanneer er 'detox' op een verpakking staat betekent het niet gelijk dat je afvalt. Detoxen doe je om je lichaam te ontgiften. Denk hierbij aan vasten, warmwaterbaden, kleibehandelingen, darmspoelingen, oil pulling en sappenkuren. Grote kans dat je door een sappenkuur van een week afvalt, maar wanneer je weer in je oude ritme terugvalt komen die kilo's er zo weer bij.

2. Crashdiëten
Je kent het wel, mensen die roepen: 'Vanaf vandaag gooi ik het roer om'. Een crashdieet is misschien wel een effectieve manier om af te vallen, maar ook een hele ongezonde manier om af te vallen. De naam geeft al aan dat het om een tijdelijke aanpassing gaat in je eetpatroon. Grote kans dat jij hierna weer terugvalt in je oude patroon en dus ook je gewicht. Hierdoor krijg je ook nog eens het gevoel dat het jouw eigen schuld is dat je weer op je oude gewicht zit.

3. Ongezonde producten
Ja, hèhè... Wanneer je ongezonde producten eet, val je natuurlijk niet af hoor ik je denken. Maar er zijn ook super veel producten die wel gezond lijken, maar eigenlijk helemaal niet zo gezond zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de cruesli die jij 's ochtends door je yoghurt gooit, hallo suikers! Of wat dacht je van voorverpakte maaltijdsalades? De dressing maakt het een stuk ongezonder. Bummer!

niet afvallen

4. Heel veel sporten
Én heel veel eten. Veel mensen denken wanneer je meer gaat sporten, ook meer moet gaan eten. Sterker nog! Veel mensen ploffen na een flinke workout gelijk op de bank en vinden dat ze wel wat lekkers verdiend hebben. Wrong! ;-). Probeer de slechte snacks juist te vermijden.

5. Slechte gewoontes
Na het sporten op de bank ploffen is misschien een slechte gewoonte en zo zijn er nog veel meer. Staat er bijvoorbeeld altijd een pot met koekjes op tafel? Haal deze weg. Snoep je altijd stiekem voor het eten? Probeer dan eens iets eerder te gaan eten. Kom erachter wat jouw slechte gewoontes zijn en skip ze of verander ze in een goede gewoonte.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved