Travel

Kerst in het buitenland: 9 bestemmingen die niet op je lijstje mogen ontbreken

De meesten vieren kerst samen met familie in een vertrouwde omgeving. Iedereen maakt iets te eten en samen genieten jullie van alle gezelligheid. 's Avonds wordt er nog een drankje gedaan bij de open haard en zo gaat dit jaar in, jaar uit. Misschien wordt het eens tijd voor verandering. Wat dacht je van Kerstmis vieren in de zon of op de Tower Bridge in Londen? Girlscene heeft voor jou uitgezocht welke plekken zeker een bezoekje waard zijn met Kerstmis. 

1. New York
Waar kun je beter kerst vieren dan in de Big Apple? Precies, dit is echt de hoofdprijs. Niet alleen qua bestemming, maar ook voor de vliegtickets betaal je de hoofdprijs. Voor nu laten we dat even achterwege. Kerstmis in New York is betoverend. Huizen, winkels en straten zijn tot in de puntjes versierd, dus de stad is echt een sprookje. Kerstmis valt hier op dezelfde dag als in Nederland. Het enige verschil is dat de Amerikanen geen tweede kerstdag vieren. 

​2. Praag
De kerstsfeer is al vroeg te proeven in Praag, want de inwoners zijn erg fanatiek. De stad wordt volledig versierd met de mooiste verlichting en versiering. Je belandt in een compleet andere wereld. Voor de Praagse bevolking staat Kerstmis in het teken van familie en liefde. Ook hier komen de lekkerste maaltijden op tafel. Op het Oude Stadsplein geniet je van verschillende optredens terwijl je over de kerstmarkt loopt. 

 

Een bericht gedeeld door dvelisa (@dv.elisa) op

3. Londen
Waar vier je beter Kerstmis dan in Londen? De Engelsen vieren graag kerst en in november is de stad al op en top verlicht. Tijdens de feestmaanden is hier genoeg te doen. Bezoek eens het Winter Wonderland, Trafalgar Square en wat dacht je van de prachtige warenhuizen Harrods en Liberty? In Engeland wordt alleen eerste kerstdag gevierd en als je in de stad graag in een restaurant wil eten, is het een gouden tip om al vroeg te reserveren. 

 

Een bericht gedeeld door Bjoern (@w.lck) op

4. Berlijn
Berlijn is ook erg mooi tijdens de feestdagen. De gebouwen zijn verlicht en het stikt er van de kerstmarkten waar je de leukste spulletjes scoort. Ruik jij de warmde chocolademelk al? De populairste kerstmarkten bevinden zich in het centrum van de stad, bij Potsdamer Platz bijvoorbeeld. Elke wijk heeft een eigen sfeer en het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. 

5. Rovaniemi
Huh, Rovaniemi? Nog nooit van gehoord. Het is inderdaad geen allerdaagse bestemming, maar toch is dit de thuishaven van een belangrijk persoon, namelijk de kerstman. Dit Finse plaatsje is de perfecte bestemming om de feestdagen door te komen. Alles is prachtig versierd en als je dan toch in Finland bent, kun je net zo goed meteen het noorderlicht aanschouwen. 

6. Kopenhagen
Kerstmis in Kopenhagen is betoverend. Wanneer de kerstperiode aanbreekt, verandert de stad in een paradijs. Het wordt gevierd met een overvloed aan lekker eten, gezelligheid en tradities. Er zijn genoeg evenementen in de stad tijdens deze dagen, dus vervelen is niet mogelijk.

7. Antwerpen
Eén van de grootste kerstmarkten vind je in België. De stad is prachtig versierd en één en al gezelligheid. De kerstmarkten zijn verdeeld over de stad en op verschillende pleinen vind je de leukste kramen. Antwerpen is van zichzelf al een prachtige stad, maar met Kerstmis is het nog mooier.

 

Een bericht gedeeld door Insun in NL (@julmi210) op

8. Wenen
Wenen is één en al romantiek tijdens de kerst. Alles is versierd en het stikt van de kerstmarkten en mooie muziek. Verwen jezelf met de lekkerste hapjes en drankjes. Wat dacht je van een operaconcert? Een keertje iets anders en het is typisch Weens. 

9. Dublin
Dublin is ook een geweldige stad om kerst te vieren. De kerstmarkt in de Ierste hoofdstad is niet zomaar een kerstmarkt, want deze drijft namelijk op het water in de Docklands. De Ieren beweren dat de kerstman afkomstig is uit hun land en daarom hebben ze in Dublin een ontmoetingsplek gemaakt waar je de kerstman kunt ontmoeten. Hier vieren ze wel tweede kerstdag en het is traditie om dan een verfrissende duik te nemen in de oceaan. 

Beeld: iStock | Bron: allesoverlonden.nl, ditisberlijn.nl, rovaniemi.nl, visitdenmark.nl, kerstmarktantwerpen.be, travelvalley.nl, bijzonderestreken.nl

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved