Travel

5 briljante hacks voor beautylovers op reis

Reizen is één van de leukste dingen om te doen. Een land ontdekken, een nieuwe cultuur beleven en natuurlijk heel veel nieuw eten proberen. Maar hoe pak jij, als echte beautylover, met beperkte ruimte jouw koffer handig in? Drama! Met deze tips zorg je ervoor dat je goed voorbereid op pad gaat en toch al jouw beauty essentials met je meeneemt op reis.

1. Sla vochtige doekjes in
Vochtige doekjes, daar moet je altijd een pak van in je tas hebben zitten. Groot voordeel: je hoeft hiermee niet moeilijk te doen bij de veiligheidscontrole in het vliegveld, ze mogen gewoon mee. Na een lange reis is een koel, vochtig doekje over je gezicht een verademing en voel je je gelijk al een stuk frisser.

2. Kies voor multifunctionele producten
Er zijn genoeg producten en ook nog eens heel veel natuurlijke producten, die meer dan een doel dienen en daarom perfect zijn om mee te nemen op reis. Kokosolie is een geweldige uitkomst. Haarmaskers, vocht inbrengende lotion, make-up remover, voor het scheren, het heeft ontelbare functies. En wat dacht je van aloë vera? Dit wordt al eeuwen gebruik als after sun. Het is goed voor de behandeling van wondjes en insectenbeten, helpt tegen acne en eczeem en kan ook gebruikt worden als haarmasker.

3. Hergebruik miniflesjes
Budget tip! Bespaar een hoop geld door het hergebruiken van miniflesjes. Is ook nog eens beter voor het milieu. Er is helemaal geen reden om iedere keer weer nieuwe aan te schaffen wanneer ze leeg zijn. Draai de dop eraf en vul ze met je eigen shampoo en conditioner. 

reizen tips beauty

4. Drink genoeg water
Iets wat enorm onderschat wordt is hoeveel vocht je verliest, voornamelijk tijdens een reis met de auto of het vliegtuig waar de lucht in de kleine cabine vaak erg droog is. Het is een enorme aanslag op je huid, en denk maar eens na hoe je binnenste zich erbij voelt. Zorg er dus voor dat je meer dan genoeg water drinkt, ruimschoots meer dan normaal. Neem een lege fles mee zodat je die na de veiligheidscontrole met water kan vullen.

5. Gebruik ziplock zakjes
Ziplock zakjes zijn onmisbaar voor het georganiseerd houden van je toilettas. Eentje voor je vloeibare producten zodat je makkelijk en snel door de veiligheidscontrole kunt, een kleine voor al je haarspeldjes, eentje voor wattenstaafjes, enzovoort. Het is de makkelijkste manier om je toilettas overzichtelijk en georganiseerd te houden.

Dit artikel is geschreven door Lisa Kok. Op de website amsterdamdiary.nl deelt ze samen met Emma al het beste dat er te doen is in Amsterdam.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved