Lifestyle

7 tips hoe jij pijnloos op je hakken loopt

Schoenen met een hak: het is allemaal één groot feest totdat je een paar stappen moet zetten en dan is het gedaan met de pret. Je voeten doen verschrikkelijk veel pijn en je kunt niet wachten totdat je ze aan het eind van de avond uit mag trekken. Wij stellen jullie gerust, want met deze 7 tips huppel jij de hele avond rond op je stiletto's.

Als je op hakken loopt, ontstaat er druk op de bal van je voet. Niet heel gek, want daar steunt je hele lichaam op. Erg vervelend natuurlijk, want daarom zijn die mooie paar hakken niet jouw favoriete schoenen. Toch zijn er een aantal trucjes waardoor het een stuk fijner wordt om op hakken te lopen. 

1. Kies de juiste hak
Een dunne naaldhak is natuurlijk hartstikke mooi, maar dat is ook meteen de grootste uitdaging. Kies daarom voor een dikkere hak. Je staat een stuk stabieler, dus je hoeft niet te balanceren op die hoge stelten van je. Een dikkere hak is zeker zo mooi en het loopt een stuk comfortabeler. 

Pijnloos lopen op haken

2. Plak een pleister om je teen
Plak je derde en vierde tenen aan elkaar vast. Doordat je de spieren tussen de derde en je vierde teen ontlast, doen je voeten minder pijn na het langdurig lopen op hoge hakken. Dit is dus een simpele manier om langer op je hoge hakken te lopen. 

3. Gebruik uit voorzorg een blarenpleister
Het is slim om uit voorzorg al een blarenpleister op je hak te plakken. Het is beter om te voorkomen dan te genezen, dus dat geldt ook voor het probleem met hakken. Zo loop je een stuk fijner op je schoenen.

4. Houd je voeten onder de kraan
Voordat jij je glazen muiltjes aan je voeten schuift, moet je je voeten even onder de koude kraan houden. Dep ze daarna droog, maar zorg wel dat ze een beetje vochtig blijven. Smeer ze vervolgens in met crème. Het koude water kalmeert je huid en de crème verzorgt je voeten. Je pijngrens verhoogt, dus jij paradeert vrolijk de hele dag op je hakjes. 

5. Loop je hakken in
Je hebt nog even de tijd totdat je aanschuift bij het kerstdiner, dus die hakken moet je daarvoor al een aantal keer aangehad hebben. Je voeten moeten even wennen aan de schoen en daarom moet je ze vaker dragen. Hierdoor shine jij optimaal tijdens een feestje. 

6. Gebruik een inlegzooltje
Gebruik een inlegzooltje om de pijn te verzachten. Je lichaamsgewicht veroorzaakt druk op je voeten. Als je inlegzooltjes in je hakken legt, wordt de druk voor een deel opgevangen door deze zooltjes. De druk op de bal van je voet wordt verminderd en dan gaat er een wereld voor je open. 

7. Wissel af met sneakers of ballerina's
Als dat vervelende schoeisel je echt teveel wordt, is de beste oplossing om ze te ruilen voor platte schoenen. Dit is namelijk je back-upplan! Neem bijvoorbeeld van die opvouw ballerina's, super makkelijk om mee te nemen in je clutch ;-) Ballerina's staan ook hartstikke leuk onder een jurkje, dus daarvoor hoef je het niet te laten.

Beeld: iStock | Bron: womantoday.nl, styletoday.nl

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved