Travel

De leukste schaatsbanen van Nederland vind je hier

Brrrr, wat is het koud! De tijd van cocktails en bikini's hebben we al ver achter ons gelaten, maar gelukkig zijn er in de winter ook genoeg leuke dingen te doen. Wat dacht je van een dagje schaatsen? Hilarisch om met vriendinnen te doen of wat dacht je van een originele date! In dit artikel zetten we de leukste schaatsbanen van Nederland voor je op een rij.

Ice*Amsterdam, Amsterdam
Vanaf 20 november staat de leukste schaatsbaan van Amsterdam er weer. Het leuke is dat deze schaatsbaan midden op het Museumplein staat. Hoe leuk is dat? Je vindt hier twee schaatsbanen en ook aan de warme choco is gedacht!

De Scheg, Deventer
Deze schaatsbaan in Overijssel heeft een grote baan van 400 meter, voor de fanatiekelingen onder ons dus! Niet zo fanatiek? Ook daar hebben ze aan gedacht, er is ook nog een kleine baan van 60 meter om nog even lekker te oefenen ;-).

De Meert, Alkmaar
Woon jij vlakbij Alkmaar? Hier hoeft het gelukkig ook niet te vriezen voor schaatsplezier. Deze schaatsbaan heeft een baan voor gevorderde schaatsers, maar gelukkig ook plek waar je crush je (hopelijk) leert schaatsen.

schaatsbanen winter schaatsen

De Uithof, Den Haag
Alle lezeressen die vlakbij Den Haag wonen kennen De Uithof ongetwijfeld. Haal de schaatsen maar vast van zolder, want hier moet je minstens één keer geweest zijn dit jaar.

Sportboulevard, Dordrecht
Voor de echte pro's moet je naar de Sportboulevard in Dordrecht. Hier is een hardrijbaan van 250 meter speciaal voor alle snelheidsbazen. Liever ijshockeybaan? Ook daarvoor kun je terecht in Dordrecht. 

IceFun Sportiom, 's-Hertogenbosch
Pfoe, dat schaatsen is wel weer even inkomen he? Gewoon 'effe' op je gemak een paar rondjes maken doe je in 's-Hertogenbosch. Lekker iedereen op zijn eigen tempo.

De Vechtsebanen, Utrecht
In Utrecht staat ook een baan waar je u tegen zegt. Hier vind je een ijsbaan met maar liefst 400 meter aan ijsplezier, deze is dus zeker een bezoekje waard.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved