Lifestyle

Hoe je jouw huis Feng Shui-proof maakt

Je persoonlijkheid die wordt beïnvloed door de inrichting van je huis. Hmm, klinkt best wel raar, maar de filosofie Feng Shui is hier heilig van overtuigd. Door gebruik te maken van de juiste kleuren, meubels en planten voel jij je als een vis in het water in je eigen huis. Misschien is het een beetje overdreven, maar het kan zeker verschil maken. Lees in dit artikel wat jij moet doen om je huis Feng Shui-proof te maken. 

Feng Shui? Wat is dat nu weer voor een onzin, denk je misschien. Het is misschien een tikkeltje zweverig, maar wij gaan het haarfijn voor je uitleggen. Feng Shui betekent vertaald uit het Chinees letterlijk wind en water. In de Chinese cultuur worden deze twee elementen altijd verbonden met gezondheid. Feng Shui is een oude filosofie over hoe je leefomgeving je gevoel en geluk beïnvloedt. Het draait dus allemaal om de leefomgeving en de mens zelf. Feng Shui is erg gericht op natuurlijke vormen, dus dat is een beetje tegenstrijdig met hoe we tegenwoordig leven. Alles om ons heen is niet natuurlijk omdat wij het zelf maken. 

Dat is allemaal leuk en aardig, maar wat hebben we hieraan? We zullen het voor je uitleggen. Hoe jij jouw huis inricht, heeft invloed op hoe jij je voelt. Dus als jij je slaapkamer donker inricht, wordt jouw humeur er niet beter op. Het werkt ook andersom. Richt jij je kamer in met lichte kleuren en meubels, word je er zelf opgewekter van. Het is dus erg belangrijk om je omgeving op de juiste manier in te richten. 

feng shui

1. Zorg dat je geen gebroken spullen in je kamer hebt
Als je steeds tegen kapotte voorwerpen aan moet kijken, word je daar niet vrolijker van. Ten eerste is het niet mooi, maar daarnaast beïnvloedt het ook je humeur. Als je erg gehecht bent aan bepaalde spullen en deze gaan kapot, word je er verdrietig van. Onbewust verandert hierdoor je humeur. 

2. Verberg alle ‘pijnlijke’ meubels
Je kent het wel: je loopt door de woonkamer en je stoot je teen tegen die vervelende kast of de hoek van de tafel snijdt in je heup. Hartstikke vervelend allemaal, maar als je je huis Feng Shui inricht, zijn deze pijntjes verleden tijd. Alle hoeken van meubels en andere ‘gevaarlijke’ objecten worden namelijk verborgen. 

3. Ruim je keuken op
De keuken is vaak een rommeltje omdat het het middelpunt van je huis is. Volgens Feng Shui is het belangrijk dat je alles opruimt en de spullen die je niet gebruikt moeten uit de keuken. Een keuken hoort praktisch, licht en schoon te zijn. Decoreer je keuken met een fruitschaal en leuke schilderijtjes aan de muur. 

4. Zorg voor positieve energie in je woonkamer
De woonkamer is bedoeld om te ontspannen en daarom moet er positieve energie aanwezig zijn. Kies voor lichte kleuren met gele, groene, oranje of bruine accenten. Zorg er ook voor dat er geen hoge meubels in de kamer aanwezig zijn. 

5. Richt je slaapkamer warm in
In de slaapkamer moet gerust worden, dus is het slim om voor warme tinten als rood te kiezen. Probeer zo min mogelijk elektrische apparaten als een televisie in je slaapkamer te hebben. Het beste is ook om geen spiegel op te hangen.

6. Zorg voor kaarsjes en muziek in de badkamer
Naast dat je elke dag jezelf wast in de badkamer en je make-up doet, is het ook een plek waar ontspanning nodig is. Steek wat gezellige kaarsjes aan en zet een ontspannend muziekje op. 

7. Besteed veel aandacht aan je tuin
Plant plantjes in je tuin die lekker ruiken en die groen zijn. Stromend water is ook erg belangrijk. Als je een watervalletje in je tuin hebt, zorg er dan voor dat het water naar het huis stroomt. Hierdoor stromen positieve energiestromen uit je tuin, naar je huis. Ja, lekker spiritueel, we weten het. 

Beeld: iStock | Bron: optimalegezondheid.com, mindbodygreen.com, soChicken.nl

Must reads 👀