Lifestyle

Dingen die we op school deden toen er nog geen smartphones bestonden

Als je ongeveer midden in je twenties bent zag je tijd op de middelbare school er heel anders uit dan tegenwoordig. Back in the days was je al cool met een glimmende klaptelefoon. We wisten ons prima te vermaken op school zónder geavanceerde telefoon. Met deze zeven dingen bijvoorbeeld.

1. Je vroeg elkaars MSN

Er was dan misschien geen WhatsApp en sms'en was duur, maar gelukkig hadden we altijd nog MSN. Daar sprak je af met je klasgenoten na schooltijd, dus aan het begin van ieder schooljaar ging er een briefje door de klas waarop alle msn-adressen stonden van je klasgenoten. Kon je thuis meteen iedereen toevoegen.

2. Je nam je MP3-speler mee naar school

Spotify bestond niet, laat staan dat je muziek kon luisteren op je telefoon. Ja, misschien als je een nummer kocht dat je op televisie had gezien. De batterij van je telefoon werd in ieder geval niet leeggetrokken door het muziek luisteren, want jij nam mooi je MP3 mee. Of je iPod shuffle, als je stoer was.

3. Je verveling ging je tegen met kamertje verhuren

Scholieren grijpen tegenwoordig stiekem naar hun telefoon als ze zich vervelen in de les, maar dat was er in onze tijd niet bij. Nee, wij gingen het spel kamertje verhuren spelen om de saaie lessen door te komen. Sommige leraren letten nu eenmaal niet zo goed op als je totaal afgeleid was, dus je kon ongegeneerd je gang gaan.

leven voor smartphones

4. Je speelde MASH om je toekomst te bepalen

De Nederlandse vertaling kunnen we even niet vinden, maar om je toekomst te bepalen speelde je MASH. Je schreef vier mannen, auto's, huisdieren, banen, woonplaatsen en aantal kinderen op en dat werd je toekomst. Zo kon je bijvoorbeeld met Zac Efron een Audi A3 en een hutje op de hei bezitten, terwijl jullie in Amerika wonen en drie kinderen hebben. 

5. Je nam je digitale camera mee om bijzondere momenten vast te leggen

Je diploma-uitreiking of schoolfeest werd niet met de telefoon vastgelegd, maar met een ouderwetse digitale camera. De foto's werden nooit heel mooi en ben je nu misschien kwijt, maar als je al een camera op je telefoon had kon je daar al helemaal geen fatsoenlijke foto mee maken.

6. Je schreef huiswerk op in een papieren agenda

Voordat telefoons smartphones werden schreven we wat af. Zo schreef je je huiswerk in je papieren agenda (om het vervolgens niet te maken) en noteerde je iedere dag welke vakken je op welk uur zou volgen. Nu kunnen veel mensen zich dat helemaal niet voorstellen.

7. Je kon je crush niet stalken op social media

Tijdens de pauze bespreek je natuurlijk alles over je crush, maar je kon 'm echt niet even opzoeken op social media. Sterker nog, je mocht blij zijn als je Hyves kon openen op je telefoon. Internet was namelijk hartstikke duur en denk maar niet dat school een WiFi-punt had voor leerlingen.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved