Food

7 bizarre hamburgers die je in Nederland niet tegenkomt

Burgers, wie houdt er niet van? Lekker bij de patat met een klodder mayonaise. Bij McDonald’s heb je ontzettend veel keuze, maar meestal komt het toch weer neer op de Big Mac. Ooit erover nagedacht dat er ook burgers bestaan met chocolade? En wat dacht je van een burger in de vorm van een sneaker? Wij zetten voor jou de meest bizarre hamburgers op een rijtje. 

De meeste gekke burgers komen uit Amerika, maar wist je dat de chocoladeburger gewoon uit Nederland komt? Hieronder staan burgers waar je broek van afzakt. 

Sneakerburger
In 2008 werd de Nike-burger gemaakt en samengesteld uit de standaard ingrediënten: tomaat, sla, kaas en rundvlees. Bijzonder aan de burger is dat deze in de vorm is van een sportschoen van Nike. Helaas is deze burger nooit te koop geweest in een fastfoodketen. 

 

De Early Riser
Wil je ‘s morgens vroeg al aan de burger? Pak dan de Early Riser. Het is een gegrilde bizon op een donut met kaas, hash browns, bacon, gefrituurd ei, uienringen en barbecuesaus. Klinkt hartstikke goed, maar als je deze wilt bestellen moet je wel even naar Florida. 

 

Nutter Butter Burger
Oftewel, de pindakaasburger. Een lekker broodje burger met cheddar, bacon en een laag pindakaas. Je wilt dit natuurlijk zo snel mogelijk op je bord hebben liggen. Het is beter dat je dit zelf in elkaar knutselt, want anders moet je een vliegticket boeken naar Salt Lake City. Ook niet heel vervelend eigenlijk. 
 

burger chocoladeChocoladeburger
Huh, lees ik dit goed, chocolade? Ja, dat lees je perfect. Hands Off My Chocolate heeft in samenwerking met hamburger chefkok Diego Buik een chocholadeburger op de markt gezet. De hamburger is gemaakt van black angus, pure chocolade-barbecuesaus, augurk, sla, geroosterde hazelnoten en geraspte chocolade met hazelnoot. Dit allemaal komt op een geroosterd hamburgerbroodje. 
 

Octuple Bypass Burger
De Octuple Bypass Burger is te bestellen bij the Heart Attack Grill in Las Vegas. Deze zaak staat bekend om gerechten met extreem veel calorieën. De Octuple Bypass Burger bevat de meeste calorieën die deze snackbar aanbiedt, namelijk 19.900. Wie durft dit aan?

 

Black Burger
De Burger King in Japan heeft een zwarte burger op de markt gebracht. In dit land is het nu eenmaal normaal om met de meest bizarre dingen voor de dag te komen. Het is maar goed dat we met onze mond eten en niet met onze ogen. 

 

Noodle Burger
Het recept van de Noodle Burger is gebaseerd op de Aziatische keuken. Deze burger is gemaakt omdat het niet extreem verschilt van een gewone hamburger, maar het verschil zit hem in de krokantheid die deze burger bevat. Zoete chilisaus maakt deze burger om te smullen. Klinkt best goed toch?

Beeld: iStock | Bron: businessinsider.com, emarketingblog.nl, demorgen.be, metronieuws.nl, amerikaonly.nl