Lifestyle

Dit is de reden waarom je veel gaat eten als je emotioneel bent

Je hebt ruzie met je vriendje en grijpt gelijk naar de chocolade. Je hebt een slechte dag op school gehad en schuift het liefst een grote pizza naar binnen en na die stressvolle werkdag grijp je het liefst naar friet en burgers. Waarschijnlijk komt de meesten van ons dit wel bekend voor. We gaan eten als we emotioneel zijn en daar is blijkbaar een hele goede reden voor.

De oorzaak

Uit een nieuwe studie door Child Development blijkt dat dit allemaal komt door onze ouders. Door onze ouders? Ja, echt waar. Weetje nog, toen je vroeger tijdens het spelen gevallen was op de straat? Je moest huilen en had een zere knie. Je moeder stelde voor om een ijsje te halen ‘om de pijn te verlichten’. Geef eerlijk toe, dat ijsje hielp wel, toch? Precies hierdoor eten wij nu ook als we een keer een stressvolle dag op ons werk hebben of een ruzie met ons vriendje hebben. We zijn er gewoon mee opgegroeid. 

Ouders

Niet alleen ging je vroeger een ijsje halen als je jezelf pijn had gedaan. Nee, vaak kreeg je ook iets lekker als beloning. ‘Als je je de komende uren gedraagt, krijg je straks een snoepje’. Ook dit heeft alles te maken met het emotioneel eten in ons ‘volwassen’ leventje. Heb je bijvoorbeeld een tien gehaald voor een proefwerk? Of eindelijk de knoop doorgehakt over iets belangrijks in je leven? Champagne, ijs of de pizza’s vliegen je alweer om de oren. Want hey, dat moet natuurlijk gevierd worden! Conclusie: Eigenlijk kunnen we dus helemaal niks doen aan deze slechte gewoonte, we geven gewoon lekker onze ouders de schuld ;-).

Beeld: iStock | Bron: Glamour.co.uk