News

Mensen die knoeien tijdens het eten hebben dít gemeen met elkaar

Zijn witte shirts bij jou ook uit den boze, omdat je gewoon weet dat er binnen een uur een vlek op zit? Zit er bij jou altijd meer ijs op je gezicht dan in je mond? En ligt er tijdens het eten altijd meer náást je bord dan op je bord? Oeps... Herkenbaar! Maar wist je dat mensen die veel knoeien tijdens het eten iets gemeen hebben? In dit artikel lees je hoe dit zit.

Onderzoek

Wat blijkt? Mensen die knoeien met eten en drinken zijn gezonder én hebben minder vaak overgewicht! Dat blijkt uit onderzoek aan de universiteit van Swansea. Eet jij regelmatig met je handen of stoot jij geregeld per ongeluk een glas van tafel? Don't worry. Deze mensen blijken namelijk avontuurlijker te zijn en hierdoor een meer gevarieerd eetpatroon te hebben en dat zorgt er dus voor dat het gezonder is.

Gezonder en avontuurlijker

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 300 kinderen. Van alle kinderen die door hun ouders werden gevoerd had twintig procent overgewicht. Bij de kinderen die zelf aten, en dus veel meer knoeiden, was die maar acht procent. Daarnaast durft de laatste groep meer nieuwe dingen te proberen waardoor ze avontuurlijker zijn en meer lusten. Dus zeurt je moeder weer omdat je hebt geknoeid? Nu heb jij een goed excuus ;-).

Beeld: iStock | Bron: Rtlnieuws.nl

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved