Food

Gek weetje: waarom een zak chips zoveel lawaai maakt bij het openmaken

Probeer je stiekem een zak chips open te maken? Dan mag je er wel voor zorgen dat je in een geluidsdichte ruimte bent, want man... wat maken die zakken veel herrie als je het openmaakt! Maar wist je al dat hier een héél belangrijke reden voor is? Wij ook niet, maar we vertellen het je met liefde in dit artikel. Chipsmerken zorgen er expres voor dat hun zakken véél herrie maken.

Je hebt het thuis ongetwijfeld meegemaakt: je probeert je broer of zus voor te zijn door de laatste zak chips in huis jezelf toe te eigenen. Als de zak open is, dan is 'ie van jou! Maar denk maar niet dat je ermee wegkomt als je de zak opentrekt terwijl je broer of zus thuis is, want zelfs de buren kunnen nog horen dat jij chips pakt. Oké, een beetje overdreven, maar zo'n zak openen maakt veel herrie en daar is dus een reden voor.

chips lawaai

Waarom maakt een zak chips zoveel lawaai?

Het heeft te maken met psychologie waar chipsmerken lekker op inspelen. Wat dan? Dit wist je waarschijnlijk nog niet, maar uit onderzoek blijkt dat het knisperen van de zak dus veel invloed heeft op hoe je de chips proeft. Als de zak hard kraakt zouden we de chips namelijk veel lekkerder vinden. Wanneer de zak niet kraakt denken onze hersenen dat er iets mis is met de chips. Huh?! 

Nu moeten we zeggen dat we op Girlscene HQ absoluut niet kieskeurig zijn als het om chips gaat - give us any! - maar we vinden het wel een leuk feitje om te weten. 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved