Lifestyle

Een (lange) schooldag overleef je het beste door deze 7 tips

1

Soms zakt de moed je in de schoenen als je aan school denkt. Er zijn dagen dat je totaal geen zin in hebt en veel liever in je bed blijft liggen. Dat heeft iedereen weleens. Maar wat als je dat al weken hebt en écht met moeite naar school gaat? Dan zouden deze tips je wel eens kunnen helpen om moed te verzamelen voor een lange schooldag. Lees maar mee.

1. Inspirerende quotes
Zoek wat quotes op die jou inspireren. Schrijf deze op je schriften, in je agenda, op je boekenkaft of waar dan ook. Elke keer als je dan één van je schoolspullen tevoorschijn haalt tijdens een saaie les, helpen die qoutes je om toch nog even door te zetten. 

2. Maak het gezellig op school
Oké, opletten in de les is belangrijk, maar er mag ook weleens een lolletje zijn. Door het zelf gezellig op school te maken, gaat de dag veel sneller. Met vrienden en vriendinnen kom je de dag wel door! 

3. Goed ontbijtje
De dag goed beginnen is net zo belangrijk als terugkijken op een geslaagde dag. Door 's ochtends een goed en lekker ontbijt gegeten te hebben, kom je de ochtend in ieder geval wel door. Geef maar toe, lekker eten maakt iedereen blij. 

tips lange schooldag
4. Doelen stellen voor jezelf
Of je nu op de middelbare school zit of een studie volgt, doelen stellen helpt je om verder te komen. Door doelen te stellen weet je wat je wilt bereiken in een jaar of misschien wel in vijf jaar. Je doelen kunnen gaan over de cijfers die je wilt halen voor een vak, bijvoorbeeld. 

5. Beloon jezelf
Je ook echt aan die doelen houden is wat moeilijker. Een beloning is daarom een goed idee. Denk je dat je je alsnog niet gaat houden aan doelen of dingen toch wel gaat kopen? Maak dan afspraken met je ouders. In plaats van dat jij jezelf beloont, belonen zij jou. Verwacht dan wel wat strengere eisen van je ouders, anders blijven ze je cadeautjes geven.

6. Kijk leuke films over school
Voordat je gaat slapen een leuke film of serie kijken doen we wel vaker. Maar ga nu eens een film over school kijken, zoals High School Musical, Pitch Perfect, Mean Girls, Radio Rebel of Gossip Girl. Zeker weten dat deze films je aan het lachen maken en je de volgende dag met iets meer plezier naar school gaat. 

7. Zet je erover heen
Je bent er vast niet altijd volledig van overtuigd, maar school is nuttig. Het gaat om je toekomst. We hebben allemaal dagen dat we nog even niet ons bed uit willen komen. Ook op die dagen moet je toch even doorzetten en uiteindelijk valt het best wel mee.

Beeld: iStock I Bronnen: Telegraph.co.uk, Hartziel.nl, Seventeen.com

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

1 reactie

  • 4 maanden geleden fleurdk

    Je kan dag goed overleven met Drivelan suplement

  1. 1