Beauty

Dit moet je allemaal weten voor het ontharen van je bikinilijn

Benen scheren? No problemo. Het scheren van die gevoelige zone daaronder? Tja, dat gaat niet altijd vlekkeloos. Rode bultjes en irritaties, je kent de ellende vast wel. Misschien komt het omdat je niet de manier gebruikt die bij je past. Geen paniek, want wij hebben voor jou de populairste manieren op een rijtje gezet hoe je jouw bikinilijn kunt ontharen. 

Waarom is het toch ook altijd zo lastig om je bikinilijn te ontharen? Het antwoord daarop is vrij simpel. Je huid is daar erg gevoelig. Het is dus belangrijk om te ontharen om een manier die jij fijn vindt. Lees hieronder welke mogelijkheden er zijn. 

verzorging van bikinilijnScheren

Dit kun je doen met scheermesjes of een ladyshave. Het is gemakkelijk en relatief goedkoop. Het nadeel is dat de haartjes snel en stug terugkomen. Hieronder staan nog wat tips om je scheerbeurt soepel te laten verlopen.

- Voordat je gaat scheren een warme douche te nemen, zo gaat het scheren iets makkelijker. 
- Spoel tijdens je scheerbeurt regelmatig je mesje af met lauw water. Als de haartjes in je mesje blijven zitten, schuren ze langs je huid en dat kan irritatie veroorzaken. 
- Smeer babycrème op je huid na het scheren. Dit soort crème helpt tegen luieruitslag en kan dus ook irritaties na het scheren helpen voorkomen. 
- Scrub regelmatig je huid. Dode huidcellen kunnen het haarschachtje verstoppen, waardoor je last krijgt van ingegroeide haartjes. Door regelmatig te scrubben voorkom je verstopping van de haarschachtjes. Wil je nog meer tips voor het scheren? Lees dan dit artikel

Ontharingscrème

Een andere manier om je bikinilijn te ontharen is door middel van ontharingscrème. Op deze manier kun je op plekken komen waar je met een scheermesje niet kunt komen. Een ontharingscrème snijdt haartjes niet bij de huid af, maar doet ze als het ware wegsmelten. Na een paar minuten intrekken, laten de haartjes gewoon los. Het voordeel is dat het makkelijk is en relatief goedkoop en de haartjes blijven net even langer weg dan met scheren. Helaas geldt ook voor ontharingscrème dat er irritatie-gevaar op de loer ligt. Ontharingscrème bevat stoffen die de haartjes doen oplossen. Deze stoffen kunnen ook irritatie veroorzaken. Hieronder volgen wat tips hoe je het beste je benen kunt ontharen met ontharingscrème.

- Laat de crème niet langer op je huid zitten dan vermeld staat op de verpakking.
- Gebruik een spatel of doekje om de crème van je huid te vegen. 
- Zorg dat je alle crème van je huid spoelt met water. Dep na het spoelen je huid droog.
- Smeer na het ontharen een vochtinbrengende crème op je huid. 

Harsen

Velen krijgen het benauwd alleen al bij het woord harsen. Omdat je bikinilijn erg gevoelig is, moet je hier wel mee opletten. Weet je van jezelf dat je gevoelig bent voor irritaties rondom je bikinilijn? Laat deze klus dan klaren door een schoonheidsspecialist. Voor een paar tientjes ben je voor zo'n vier weken van je ongewenste haartjes af. Als je het toch zelf wilt doen volgen hieronder een aantal tips. 

- De meest bekende striphars zijn de strips waar de hars al op zit. Leg het op de huid die je wilt ontharen en wrijf er overheen om het warm te laten worden. 
- Trek in een snelle beweging de harsstrip eraf. Zorg dat je tegen de haargroei in de strip eraf trekt. 
- Als je helemaal klaar bent, is het belangrijk om de restjes hars van je huid te verwijderen. 
- Smeer daarna je huid nog even in met bodylotion.

harsen van je bikinilijn
Epileerapparaat

De haartjes blijven lang weg en ze komen ook nog eens minder heftig terug. Dat krijg je voor elkaar met een epileerapparaat. Het nadeel is wel dat de kans op ingegroeide haartjes aanwezig is. Omdat de bikinilijn erg gevoelig is, wordt de kans daarop alleen maar groter. Om dit te voorkomen kun je je bikinilijn voor het ontharen even scrubben. Hier nog wat tips voor bij het epileren.

- Haak niet meteen af. We weten dat het een naar gevoel is, maar het is even op de tanden bijten.
- Epileer tijdens of na het douchen. Je huid is dan nog warm en dan gaat het epileren iets soepeler. 
- Houd je epileerapparaat in een hoek van negentig graden tegen je huid en zet er een beetje druk op. Op deze manier worden de haartjes beter gepakt. 
- Laat je huid na het epileren even kalmeren en smeer het in met een bodylotion. 

Laser

Deze manier is wel aan de prijzige kant, maar je zult geen last meer hebben van irritaties en bultjes, omdat de haartjes dunner en zachter worden. Met een laserbehandeling blijven op een gegeven moment de haartjes voorgoed weg. Het klinkt erg ideaal, maar houd er wel rekening mee dat een laserbehandeling niet pijnloos is. Als je er wat geld voor overhebt om van je haartjes daaronder af te komen, is een laserbehandeling zeker een optie. Zoek wel goed uit waar je dit het beste kunt laten doen. Wil je meer informatie over laseren? Lees dan dit artikel.  

Wax

Je kunt je bikinilijn ook waxen. Het verschil met harsen is dat de wax alleen om het haartje klemt en niet hecht aan de huid, waardoor de huid minder belast wordt. Bij harsen komt de hars ook op de huid. Als je je bikinilijn wilt waxen is het belangrijk dat de haartjes minstens twee milimeter lang zijn.

- Neem eerst een douche en scrub de huid een beetje, dat zal helpen bij het waxen. 
- Ga op het einde van je bed liggen met je voeten plat op de vloer en een kussen om je hoofd overeind te houden, zodat je kunt zien wat je doet. Houd ook een spiegel bij de hand. 
- Waxtrips moeten eerst worden opgewarmd door ze tussen je handen te wrijven. 
- Plaats de waxstrips op het gebied van jouw keuze en druk de wax tegen het haar. Houd je huid strak, pak de waxstrip en trek snel tegen de richting van de haargroei. 
- Na het waxen kun je een lotion aanbrengen om de huid te verzachten. 


Onze favoriete waxing store is The Waxing Company, met filialen in Amsterdam, Almere, Utrecht en Antwerpen. Waarom we hier altijd naartoe gaan? Alle depiladora's zijn gespecialiseerd in wat zij doen en gaan heel professioneel te werk. Hygiëne staat voorop, zo wordt de spatel waarmee de wax wordt aangebracht nooit een tweede keer in de wax gedoopt en werken ze met latex handschoenen. Nog een pluspunt van The Waxing Company: het is de enige waxing store in Nederland en België die speciaal voor vrouwen is. Je zal er dus geen man tegenkomen. En dat is wel zo prettig! Meer informatie of een afspraak maken? Bezoek de website.

Beeld: iStock | Bron: Solvo, Idealbody, Harsen.info, Wikihow, Mens-en-gezondheid.info, veet.nl

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved