Food

Echt waar! Dit zijn detox-drankjes die wél lekker zijn

Het reinigt je lichaam, je wordt er zen van en na een tijdje voel je je als 'herboren'. We hebben het natuurlijk over een detox-kuur. Tegenwoordig heb je ze in alle soorten en maten. Er zijn veel verschillende sapjes voor het reinigen van je darmen, lever, nieren en ga zo maar door. Voor elk wat wils dus. De meesten denken bij een detox-drankje aan groene smurrie die echt niet weg te werken is. Girlscene laat je in dit artikel zien dat er ook detoxdrankjes bestaan die eigenlijk best lekker zijn. 

Wat is een detox?

Als je dacht dat detoxen iets van deze tijd is, heb je het mooi mis. Het ontgiften van je lichaam is zo oud als de weg naar Rome. Lang geleden werd er in India al gesproken over vasten. Men denkt dat dit was rond 1300 jaar voor Christus. Het vasten was vooral populair in het katholicisme, het jodendom en de islam. Door het eetpatroon tot een minimum te beperken, zou de mens zijn geest vrij maken. Er werd vooral gebruik gemaakt van kruiden die bepaalde organen stimuleerden te reinigen. Detoxen is dus het reinigen van je lichaam. Met een detoxkuur kun je gifstoffen uit je lichaam verwijderen, vandaar dat het ook wel ontgiften wordt genoemd. Je vraag je misschien af hoe deze gifstoffen in je lichaam terecht komen. Je lichaam wordt dagelijks blootgesteld aan onder andere uitlaatgassen, bewerkte voeding en nog veel meer. Door te detoxen kun je al deze stoffen uit je lichaam halen. Een detoxdrankje bevat ingrediënten die organen in je lichaam stimuleren. Het heeft een positieve werking op je gal, lever, nieren, luchtwegen en spijsverteringskanaal. Deze organen zorgen ervoor dat je lichaam zichzelf reinigt. Als je dit een bepaalde volhoudt, voel je je na een tijdje als 'herboren'. Nou ja, eerst zien en dan geloven...

Nu je wat bent bijgepraat over de werking van detox, kun je er zelf mee aan de slag. Het is lastig om te bepalen aan wat voor een soort detox je wilt beginnen. Veel mensen vinden zo'n drankje helemaal niet lekker, maar gelukkig bestaat de Girlscene redactie. Wij hebben voor jullie detoxdrankjes uitgezocht die wél lekker zijn.  

Detox-water met gember en citroen

Het is verfrissend en het bevat lekkere ingrediënten. Gember en citroen zijn voor een perfecte detox. 

Wat je nodig hebt:
- 1 glas water, bij kamertemperatuur
- sap van 1/2 citroen
- 2 cm verse gemberwortel

Doe het citroensap in het glas water en rasp de gember er doorheen. Even roeren en… cheers!

Detox-water met komkommer, citroen en mint
De komkommer vergroot je hydratatie, citroen is goed voor je weerstand en spijsvertering. De munt geeft het een extra lekker smaakje. 

Wat je nodig hebt:
- een waterkan
- het sap van een halve citroen
- een halve komkommer
- een paar takjes munt

Vul je waterkan met water. Was en snijd de komkommer en citroen in plakken. Doe het bij je water samen met een paar blaadjes munt. Laat de kan een half uurtje koelen in de koelkast voor een intensere smaak.

Detoxthee van Jacob Hooy
Er bestaat ook thee om je lichaam mee te reinigen. Deze groene detox-thee is van Jacob Hooy en smaakt naar normale groene thee. Toch bevat het ingrediënten die de reiniging van je lichaam stimuleert. 

Klik hier om te bestellen.

Detox-thee van Yogi Tea
Detox Lemon thee van Yogi Tea is een kruidenthee met biologische paardenbloem, zoethout en citroenschil. Paardenbloem staat bekend om haar reinigende eigenschappen vanwege de bittere en werkzame stoffen die het bevat. De toegevoegde citroenschil geeft de thee een verfrissende en verkwikkende smaak.

Klik hier om te bestellen.

Beeld: iStock | Bron: theperfectyou.nl, onehandinmypocket.nl, an-apple-a-day.nl, Voedingscentrum

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved