Food

6 gekke theesmaken die je zeker eens moet proberen

Op de wat koudere dagen is een heerlijk kopje thee met een goed boek nooit verkeerd. Even lekker bijkomen terwijl het buiten regent. De standaard theesmaken als rooibos, aardbei en earl grey kennen we wel. Ben je die ondertussen een beetje zat? Probeer dan eens deze gekke en minder bekende theesmaken. Succes gegarandeerd! Of nou ja... Misschien niet álle smaken. ;-)

Het spreekt voor zich, maar de theesmaken met alcohol zijn natuurlijk voor meiden van 18 jaar en ouder.

Wijn thee
Kan je niet kiezen tussen een heerlijk wijntje of toch en kopje thee? Probeer dan eens wijn thee. Sonoma lanceerde een wijn-geïnspireerde ijstheearoma. Je hebt de smaken: cabernet, chardonnay en rosé. De thee bevat overigens geen echte alcohol. 

Thee met een twist
Wil je wel thee met alcohol proberen? Tegenwoordig ontstaan er steeds meer theecombinaties. Zo is er dus ook een 'teatini of Thee Martini'. Een martini met een theetwist!

Bacon tea
Ja, het bestaat echt. Thee met de smaak van bacon. Aan een gekruide chai zwarte thee wordt de smaak van bacon toegevoegd en zou een zoute smaak achterlaten in je mond. Gemixt met kaneel, koriander en kruidnagel zou deze thee een unieke comibinatie zijn. Zou jij het willen proberen? 

Gele thee
We kennen zwarte thee, groene thee en witte thee, maar gele thee? Gele thee is een zeldzame thee die alleen in China wordt geproduceerd. Het proces is erg moeilijk om te maken en er zijn nog maar drie beroemde gele theeën die in kleine hoeveelheden te krijgen zijn. Gele thee heeft een zachte smaak en lijkt ergens wel op groene thee. Het verschil is dat gedurende het proces gele thee een zoetere smaak krijgt en een sterkere geur. 

Hemp tea
Uuh, what?! Hennepthee groeit op de Groningse akkers en is lekker, gezond en duurzaam. Bij de hennepthee wordt kamille, pepermunt, lindebloesem, bloem- en zaadbladen, gember en goudsbloem toegevoegd. Dacht je stoned te worden van deze thee? Dat niet, want het bevat geen THC. 

TheeChampagne cassis

Bij de Tea barn in Amsterdam is deze champange thee verkijgbaar. Om iets te vieren is deze thee natuurlijk perfect! De thee bevat geen echte champagne maar wel een combinatie van witte en groene thee, citroengras en rode bessen.

Beeld: iStock I Bronnen: dutchharvest.org, theeliefhebbers.nl, mentalfloss.com

 

 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved