Beauty

'Ik scheer mijn benen altijd 's avonds en dit is waarom ik jou aanraad om dat ook te doen'

Of ik nu in een rokje naar buiten wil, ga sporten of een zakelijk gesprek in ga: ik - Girlscene's Renée - zorg dat op 'mijn' belangrijke momenten met een gladde huid de deur achter mij dichttrek. Dat betekent dat ik van tevoren ga plannen wanneer ik mijn benen scheer en daar heb ik, OCD als ik ben, een bepaalde routine in. Het geheim? Ik scheer áltijd 's avonds en in dit artikel ga ik je vertellen waarom jij dat ook zou moeten doen.

Misschien vind je het gek klinken, maar als ik weet dat ik fully shaved ben voel ik me wonder boven wonder net iets zelfverzekerder. Die boost is meer dan welkom als ik naar een opdrachtgever stap om te onderhandelen over hoeveel ik nu eigenlijk op een dag verdien en ook als ik een outfit aantrek waarin ik me niet helemaal zeker voel. Bovendien zorg ik er altijd voor dat ik 's avonds mijn ritueel onder de douche uitvoer. Geloof me, dat doe ik heus niet alleen om 's ochtends tijd te besparen.

gillette venus olaz

Waarom 's avonds scheren

Jaren geleden wisselde ik nogal af als het om scheerbeurten ging. De ene keer deed ik het 's ochtends, de andere keer pakte ik 's avonds een scheermes erbij. Maar sinds collega Roos een half jaar geleden een artikel schreef over het beste tijdstip om je benen te scheren ben ik eruit: in de avond scheren it is! Daar heb ik een heel goede reden voor, want niet voor niets beweren experts dat scheren voor je naar bed gaat het beste plan is. Na het douchen duik je namelijk je bed in en terwijl je een beautyslaapje van acht uur doet worden je benen warm. Ze zwellen een beetje op, waardoor haren die je per ongeluk hebt overgeslagen terug in het haarzakje gaan. Als je wakker wordt zijn je benen nog steeds warm. Eindconclusie: je benen voelen nog zachter en gladder aan. En psst, daar heb ik nog wat tips voor!

gillette venus olaz
gillette venus olaz

Mijn ritueel

Afhankelijk van mijn agenda heb ik inmiddels vaste avonden waarop ik ga scheren - ja, echt - en tijdens die tijd word ik niet graag gestoord. Ik heb namelijk mijn eigen ritueel onder de douche op deze dagen. Zo zorg ik altijd dat ik een scrub in huis haal waar ik blij van word, een goed scheermes (al jaren gebruik ik Gillette Venus), de juiste scheergel mocht dit niet geïntegreerd zijn in het mesje en een fijne bodylotion of olie voor ultrazachte benen. Ik begin in dezelfde volgorde: de scrub zorgt er niet alleen voor dat mijn huid mega zacht wordt, maar zorgt er ook meteen voor dat de douche zich vult met een fijne geur waarna ik nog beter ga slapen. Door te scrubben en het verwijderen van dode huidcellen beperk je de kans op ingegroeide haartjes. Vervolgens ga ik aan de slag met scheren als mijn haartjes zachter zijn geworden onder de douche. Vanwege mijn droge huid zweer ik sinds de lancering bij het Gillette Venus & Olaz mesje mét de ingebouwde scheergel kussentjes. Het schuim met daarin verzorgende Olaz dat vrijkomt, vult de vochtbalans van je huid aan voor een minder droge huid. Dit scheermes heeft ook vijf mesjes in plaats van de gebruikelijke twee of drie mesjes. De vijf mesjes helpen de druk op je huid te verdelen over een groter oppervlak. Hierdoor vermindert de irritatie na het scheren. Ook de wrijving tussen huid en scheermes verkleint, waardoor het laatste van de vijf mesjes dichter bij de huid kan scheren en zo een langer, glad resultaat kan geven. Tot slot eindig ik altijd de douchebeurt met het droogdeppen (niet wrijven) van mijn benen en afhankelijk van het seizoen gebruik ik een bodylotion of huidolie van Nuxe. Da's trouwens een goede tip voor iedereen die droge benen heeft! Vandaar dat ik ook liever mijn huid droogdep in plaats van wrijf.

gillette venus olaz

Het resultaat

Het resultaat? Dat is dat ik de volgende dag een gladde en zachte huid heb! Mijn haar groeit nogal snel en da's soms best vervelend. Ik merkte vroeger dat ik 's ochtends even snel-snel ging scheren, waarna ik 's avonds alweer de eerste stoppels voelde. Nu scheer ik trouw 's avonds zoals ik hierboven heb beschreven en blijft mijn huid oprecht langer glad. Da's toch meteen zo'n acht uur langer dan eerst en dat is voor mij genoeg om voortaan gewoon lekker 's avonds te scheren. Enne, geloof je het niet? Probeer het zelf dan eens zou ik zeggen!

Beeld: iStock
*Dit artikel is geschreven in samenwerking met Gillette Venus

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved