Lifestyle

5 problemen waar je op school tegenaan loopt en wat je eraan doet

School is alweer een tijdje begonnen. We zijn weer hard aan het werk in de schoolbanken. Eigenlijk zijn we al wel weer toe aan vakantie. Weer even weg van die vervelende docenten en al dat huiswerk. Maar helaas... Zover is het nog niet. Op dit moment moeten we nog even dealen met de minder leuke situaties op school. Hou jij de lessen niet meer bij? Word je gepest? Lees dan snel verder om erachter te komen wat je ertegen doet. 

Ik heb geen vrienden in de klas
All you need is a friend! Het is erg vervelend als je niemand in de klas hebt waar je goed mee om kunt gaan. Komt het doordat je nieuw bent? Sta je er niet voor open? Maak je moeilijk contact? Wat denk je dat de reden is dat je geen vriend of vriendin hebt? Als er al groepjes zijn in de klas is het moeilijk om daartussen te komen. But don't give up! Door over jezelf te vertellen, mee te doen met de anderen en zelf ook vragen te stellen word je meer betrokken bij een groep en dan komt het vast goed. 

Ik heb vervelende docenten
Pfff, die saaie lessen Nederlands en wiskunde ben je nu wel zat. We snappen het! Maar je moet er echt nog even doorheen. Al die toetsen en huiswerk waar je niet op zit te wachten... Sommige docenten kun je gewoon niet uitstaan. Bij de kleinste dingetjes schieten ze al uit hun slof. Een docent heeft niet altijd gelijk, maar als een docent boos op jou is, luister dan naar wat hij of zij zegt en praat er na de les over. Door zelf ook te gaan schreeuwen, schelden of boos te worden, maak je het alleen maar erger. 

Ik word gepest
F*ck haters! Girl, jij kan dit. Laat niet zomaar over je heenlopen. Kom op voor jezelf. Gepest worden is onwijs vervelend. Niemand verdient het om gepest te worden. Als het jou overkomt, vertel het dan aan een vriendin of aan je ouders. Zij kunnen je ermee helpen. Niet meer naar school gaan heeft weinig zin. Het beste is dat je je er niets van aantrekt, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Als je niet alleen over het schoolplein durft, zorg dan dat er een vriendin in de buurt is. Gaat het pesten zover dat je echt niet meer naar school durft? Praat er dan over met je mentor of een begeleider van school. 

school
Ik houd de lessen niet bij
Gaan de lessen je te snel? Houd je de lesstof niet meer bij en kom je om van het leren en al het huiswerk? Dat is echt balen. Je wilt ook tijd voor jezelf overhouden. Als je de lesstof niet meer bij kan houden in de les, zit je misschien niet op de goede school of op het goede niveau. De ene school geeft veel meer huiswerk en toetsen dan de andere school. Volg je de lesstof niet helemaal meer? Dan zit je op een te hoog niveau. Wanneer je op een te hoog niveau zit, merk je dat vaak aan je cijfers. Wil je wel op het niveau blijven wat je doet, ga dan bijles volgen. Dat helpt enorm. Wil je wel naar een andere school of een ander niveau? Overleg dit dan met je ouders en je mentor. 

Ik heb niemand om iets mee te doen na schooltijd
Op school heb je het harstikke gezellig met de meiden in je klas, maar buiten school spreken jullie niet zo vaak af. Wat te doen? Als jullie ver van elkaar wonen gaat afspreken wat lastiger. Met openbaar vervoer zijn veel plaatsen makkelijk bereiken. Je hoeft niet eens bij iemand thuis af te spreken. Gelijk uit school kan je ergens wat gaan drinken, shoppen of naar de film. Zegt een vriendin dat ze nooit tijd heeft omdat ze het zo druk heeft? Plan dan van tevoren al iets. Soms moet je ook tijd maken voor iemand. 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved