Food

Aha! Dit is dus waarom Cola Light anders smaakt dan andere Cola varianten

Als je op een terras zit is het mucho importante dat je wel het juiste drankje bestelt. Wie Cola Light drinkt kun je natuurlijk geen Cola Zero of een gewone cola voorschuiven. Begrijpen anderen niet waarom jij per se Cola Light wil? Dan komt daar vanaf vandaag voorgoed een eind aan. Er is namelijk weldegelijk een verschil tussen light en alle andere smaken!

Heb je zin in frisdrank zonder de calorieën? Dan durven we erop te wedden dat jij 'gewoon' Cola Light bestelt. Zo heb je wel de fun, zonder dat je extra calorieën binnenkrijgt. Want hallo, die bewaren we op Girlscene HQ het liefst voor een stuk Tony Chocolonely. Ok, we dwalen af. Iedereen die beweert dat alle cola hetzelfde smaakt kun je vanaf nu ongelijk geven, want Cola Light smaakt zeker anders en dat komt door het volgende.

Cola Light versus Cola Zero

Misschien lijkt het in eerste instantie erop dat Cola Light voor vrouwen is en Cola Zero voor mannen, maar omdat ze allebei hetzelfde doel hebben (cola drinken zonder de calorieën) zou je denken dat de twee hetzelfde smaken. Fout. Het zit zo: Cola Zero is gemaakt om zoals de originele cola te proeven, terwijl Cola Light een eigen smaak heeft.

Ingrediënten

Hoe kan zo'n drankje dan anders zijn? Dat ligt aan de ingrediënten. Of nou ja, aan één ingrediënt in het bijzonder. Volgens The Mirror ligt het verschil aan één klein ding. Cola Light bevat citric acid (citroenzuur) terwijl Cola Zero sodium citrate (natriumcitraat) bevat om de smaak van echte cola na te bootsen. Dáárom smaakt Cola Light anders en vind je die variant misschien wel veel lekkerder. Dus je hebt groot gelijk als je per se light wil drinken in plaats van de normale cola. Ha!

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved