Food

5x zomerse én dorstlessende drankjes

Pfff, wat een hitte! Het liefst blijf jij de hele dag in de tuin liggen om aan je 'tan' te werken, maar af en toe een kleine pauze inlassen is geen verkeerd idee. Je lichaam kan namelijk wel wat afkoeling gebruiken! Een glas water is prima, maar het is natuurlijk veel leuker om een hip en zomers drankje te maken. Wij geven je in dit artikel wat inspiratie.

aardbei, limoen, drankjes

Dit ziet er zomers uit, toch? Kook de rabarber met een beetje water tot het zacht is en blend het vervolgens met de staafmixer. Vul 1/4 van je glas en voeg de rest van de ingrediënten toe. Enjoy!

★ Water
★ 6 aardbeien gehalveerd
★ 1 limoen in plakjes
★ 2 takjes munt
★ Rabarber
★ IJsblokjes

mojito, drankje, zomer
Je kent vast de cocktail mojito wel. Dit zomerse drankjes is geïnspireerd op deze heerlijke cocktail, uiteraard wel zonder alcohol, want we willen niet uitdrogen met dit hete weer ;-). Vul je glas met een theelepel rietsuiker en wat gestampte munt en voeg daarna het bruisende water en de limoenen toe voor de smaak. Garneer met nog wat extra munt of voeg eens wat druiven toe!
★ Limoen
★ Munt
★ 1 theelepel rietsuiker
★ Bruisend water

watermeloen, zomer, munt

Dit fancy drankje is super makkelijk. Doe de watermeloen in de blender met wat ijsblokjes en blend het tot het vloeibaar wordt. Voeg vervolgens een klein beetje sap van een toe en schenk het in de glazen. Garneer met wat munt, et voilà! 
★ Watermeloen
★ IJsblokjes
★ Munt
★ Limoen

zomer, drankjes, smoothies

Hmm, er zijn weer volop frambozen in de supermarkt! Doe een handje frambozen samen met wat yoghurt en een half glas water in de blender en je summer drink is ready! Tip: Leg de yoghurt eerst even de in diepvries, zo is je drankje straks extra verkoelend.

★ Yoghurt
★ Water
★ Framboos
★ Munt

ice tea, zomer, drankjesEr is niks lekkerder dan een glas ijskoude ijsthee met een citroentje erbij. Nog lekkerder? Maak het zelf! Dit is namelijk super makkelijk en ook nog eens een stuk gezonder. Maak thee zoals je altijd doet en laat dit afkoelen. Voeg vervolgens het fruit en de ijsblokjes toe en je ijsthee is klaar om te drinken.

★ IJsblokjes
★ Theezakje (naar keuze)
★ Munt
★ Perzik
★ Citroen

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved