Lifestyle

10 tips om helemaal gelukkig te zijn zónder relatie

Veel mensen zeggen dat het leven een spel is, en dat als jij de ware hebt gevonden dat je hebt gewonnen. Regelrechte onzin natuurlijk, wie zegt dat je niet gelukkig bent zonder relatie?! Waarschijnlijk ken je wel een vader, tante, buurvrouw die single is, en misschien denk je dan; zo wil ik niet eindigen. Maar als je goed kijkt, zijn zij ongelukkig? Veel mensen zijn gewoon hartstikke blij in hun eentje! Daarom zijn hier tips zodat jij je ook gelukkig kan voelen zonder een relatie.

1. Stop met medelijden hebben met jezelf
Waarom vind je het moeilijk dat je geen relatie hebt? Weet het verschil tussen eenzaam zijn en jezef isoleren. Jezelf bewust opsluiten in je kamer en nee zeggen tegen iedereen die wat met je wil doen, is geen eenzaamheid. Ga gewoon! Wat heb je te verliezen. 

2. Vier je onafhankelijkheid
Je bent single, hallo! Dit betekent dat je 's avonds naar bed gaat, wetende dat er niemand is op wie je moet wachten, niemand die kan vreemdgaan én je hoeft je dekens niet te delen. Wees blij dat jij op een avondje met je vriendinnen kan zoenen met wie je wil en je aan niemand vast zit. 

3. Je wil geen relatie om de relatie
Misschien dat je soms toch een gevoel van leegte voelt en je hebt ergens het idee hebt dat het mannelijke geslacht deze leegte kan opvullen. Dat kan, maar je moet geen relatie nemen omdat je een relatie wil. Dan word je pas écht ongelukkig! 

4. Je bent kieskeurig
Het is alleen maar goed dat je kieskeurig bent. Jij neemt geen relatie om de relatie. Je bent kritisch in de jongen met wie jij je toekomst en het bed wil delen, hartstikke logisch. 

5. Doe veel leuke dingen met vriendinnen
Door de leegte die jij (misschien) voelt op te vullen zijn er vrienden en vriendinnen met wie jij kan afspreken. Ook als je behoefte hebt aan een avondje knuffelen op de bank; bel je moeder of je beste vriendin en ga tegen hen aanliggen. Of je dwingt je hond om bij je te liggen. Daar heb je dus geen relatie voor nodig!

6. Bedenk waarom je verdrietig bent zonder relatie
Waaróm voel jij eigenlijk die leegte? Waarom zou jij je ongelukkig voelen zonder vriendje? Wat mis je precies? Als je het antwoord weet, bijvoorbeeld dat je de aandacht mist, probeer dan een oplossing te zoeken zonder impulsief een relatie te nemen met je buurjongen. 

7. Besef dat je eerst zelf totally happy moet zijn voor je een relatie aankan
Een relatie hebben is leuk, maar je moet wel eerst van jezelf kunnen houden voordat jij van een ander kan houden. Verwen jezelf en koop leuke kleren voor jezelf! Gelukkig naar jezelf in de spiegel kunnen kijken is een grote stap. Of ga alleen naar de bios of uiteten. Dit is vet eng, maar wel goed voor je ontwikkeling. 

meisje blij single 8. Woon met huisgenoten
Als jij toch al op kamers wilde, zoek dan een huis met huisgenoten! Dit is niet alleen goedkoper, maar ook veel gezelliger. Zo ben je altijd onder de mensen en kan je je verhaal kwijt als het nodig is. Maar je kan jezelf ook even afzonderen op je kamer. 

9. Leef in het moment en geniet
Geniet met volle teugen van het single zijn! Ga en sta waar jij zin in hebt en realiseer je dat je je aan niemand hoeft te verantwoorden. Geniet van elk moment en wees blij dat je gezond bent en lieve vrienden hebt! Wat heb je verder nodig? 

10. Jij bent de baas over je leven
Realiseer je dat jij de baas bent over je eigen leven. Jij bepaalt wat er gebeurt en wat je doet. Als jij ervoor kiest om de hele dag laveloos op de bank te liggen (wat echt mega chill is), dan moet je niet sad zijn als je vervolgens tot de conclusie komt dat je een dag hebt verspild. Plan lekker veel in waardoor je helemaal geen tijd hebt om jezelf zielig met een bak ijs op te sluiten! 

Lees ook: 

Bron: Wikihow.com, Mindbodygreen.com, Keepsinspiring.me | Beeld: Pxabay

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook