Lifestyle

12 harde levenslessen waar je achteraf van leert

Het leven brengt niet altijd leuke, positieve dingen met zich mee. Niet alles gaat altijd zoals gepland. Soms word je hier dan voor gestraft door het lot. Maar luister, de truc is om overal een levensles uit te halen. Misschien zijn het harde lessen, maar je leert er zeker weten wel wat van. Daarom hebben wij een aantal grappige en een aantal serieuze levenslessen op een rij gezet waar je achteraf van kunt leren. 

♥ Tattoos zijn permanent...
Sommige mensen moeten dit toch echt ervaren: tattoos zijn permanent! Helemaal niet erg... Als je de goede tattoo hebt gekozen en zeker weet dat je hier later in je leven geen spijt van gaat krijgen. 

♥ Het is belangrijk om je witte en bonte was te scheiden
Spreekt voor zich zou je denken... Toch barsten nog steeds veel meiden in tranen uit als ze per ongeluk een rood shirt tussen de witte was hebben gestopt.

♥ Je hebt niet altijd de controle over iets
Ook al zou je dat misschien willen, je hebt niet altijd alles onder controle. Soms moet je de situatie gewoon accepteren hoe het is, want aan de situatie valt niet zoveel te veranderen. Soms heb je gewoon geen controle over de situatie. 

♥ Good things take time - goede dingen hebben tijd nodig
Al het goede heeft tijd nodig, bijvoorbeeld sparen voor een vakantie of rijbewijs. Kies ervoor om je geld te sparen voor iets groots en niet uit te geven aan kleding of snacks.

leven meisje fun
♥ Laat je angst je niet leiden 
Maak geen beslissingen die gebaseerd zijn op angst. Blijf niet thuis omdat je bang bent om naar een feest te gaan, of om te vliegen. Overwin je angst, anders krijg je misschien spijt dat je niet bent gegaan.

♥ Doorzetten is moeilijk maar belangrijk 
Doorzetten met leren, piano spelen of je opleiding halen. Doorzetten is lastig en soms is de motivatie ver te zoeken. Maar denk aan de lange termijn. 

♥ Zonnebrand is heel erg belangrijk
Dat wordt af en toe nog wel eens vergeten, een harde les waar je achteraf zeker weten van leert...

♥ Sommige dingen kan je zelf niet veranderen, ook al zou je dat wel willen 
Soms moet je de situatie accepteren en moet je weten dat je sommige dingen zelf niet verandert in het leven. 

♥ De enige die jou gelukkig/blij maakt, ben je zelf
Jij bent de enige die aan het stuur van jouw leven staat, dus ook de enige die bepaalt of jij gelukkig bent. 

♥ Je hebt niet alle tijd
Soms moet je je kansen pakken. Je hebt niet alle tijd om na te denken en kansen zijn er om te grijpen! Je wil niet later, als je oud bent, spijt krijgen van de kansen die je niet hebt gepakt. Denk daarom niet dat je nog alle tijd hebt want voor je het weet ben je aan het afstrepen wat je niet meer kan doen. 

♥ Er bestaat geen succes zonder te falen
Bij succes hebben hoort 'vallen en opstaan' bij. Maar dan zeker wel vaker dan één keer. 

♥ Je zorgen maken heeft geen zin 
Uiteindelijk maak je je meer zorgen dan nodig is. Het komt vaak toch wel goed en je zorgen maken heeft meestal geen enkele zin. 

Lees ook: 

Bron: Pickthebrain.com, Herhealth.nl, buzzfeed.com | Beeld: iStock 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved