Beauty

SOS! Zo verwijder je razendsnel zelfbruiner vlekken

Ondanks de miljoenen tips die je op Girlscene en de rest van het internet kunt lezen baal je ontzettend. Je hebt nog zo je best gedaan op het scrubben en smeren, maar je bent wakker geworden met zelfbruiner vlekken. NO! En dat terwijl je met blote benen naar buiten wil. What to do? Girlscene vertelt je hoe je razendsnel de vlekken verwijdert.

Het is de nachtmerrie van ieder meisje dat zelfbruiner gebruikt: vlekken. Iedere keer vraag je jezelf weer af hoe je het voor elkaar krijgt. Helaas is daar nu niets meer aan te doen, maar wat wel kan is de volgende stappen volgen…

1. Scrubben

Wil je van de vlekken af? Dan zit er één ding op: scrubben! Stap onder de douche, pak er een grove scrub bij (hoe grover, hoe beter is hier je motto) en scrub away. Gebruik het liefst een scrub in combinatie met een scrubhandschoen voor het harde werk. Zodra je onder de douche vandaan komt zie je dat de zelfbruiner (grotendeels) verdwenen is.

2. Stoom

Je moet niet voor niets je lichaam droog deppen als je zelfbruiner hebt gebruikt en hebt gedoucht. Waarom? Omdat de ruwe handdoek zo de tan wegveegt. Hé, dat komt nu goed van pas! Pak een oude handdoek na je douchebeurt en gebruik de stoom om de laatste beetjes te verwijderen.

zelfbruiner vlekken verwijderen

3. Olie

Je hebt het vast weleens meegemaakt: je knieën/ellebogen/hielen/knokkels waren zo droog dat de zelfbruiner daar veel donkerder uitpakt. Dus wat moet je doen? Insmeren met een olie! Een droge huid houdt het pigment vast, dus door het te hydrateren kom je sneller van de zelfbruiner vlekken af als je daarna onder de douche stapt. Het is het proberen waard, toch?

4. Scheergel

Misschien is het je opgevallen dat je zelfbruiner sneller verdwijnt als je je benen scheert. Drie keer raden wat we nu aanraden om te doen… Je benen scheren! Mocht je de nodige haren hebben vóórdat je met de eerste tip begint, dan is dit een heel goede stap om mee te beginnen. Je verwijdert hier niet alles mee, maar alle beetjes helpen.

5. Zwemmen

Zelfbruiner + chloor = geen goede combinatie. Als je graag zo lang mogelijk met je neppe bruine huid wil doen is het verstandig om niet in het zwembad te springen. Maar jij wil er wél van af, dus neem maar een duik! Je bent het zwembad waarschijnlijk nog nooit zo dankbaar geweest. 

Lees ook:

Beeld: iStock