Lifestyle

9 tips om een verpletterende eerste indruk op je schoonouders te maken

OMG, je hebt een relatie! Jullie hebben het moment van elkaars ouders ontmoeten al een tijdje uitgesteld, maar het moment komt er bijna aan. Wat voor soort mensen zijn het en zijn ze aardig? Ineens slaat de paniek toe, want wat als zij jou eigenlijk helemaal niet leuk vinden of jij hen? Daarom geeft Girlscene je dé tips om een verpletterende indruk te maken.

1. Kleed je neutraal
Denk aan de setting. Spreken jullie thuis af of in een restaurant? Kleed je vooral niet te netjes. Draag wat comfortabel is, maar wel degelijk. 

2. Kijk eerst de kat uit de boom
Wacht eerst een beetje af wat voor soort mensen het zijn en hoe ze zich gedragen. Ga je niet uitsloven of ineens super veel over jezelf vertellen zonder dat iemand ernaar vraagt. Kijk rustig om je heen en beantwoordt de vragen die ze stellen.

3. Vraag dingen terug
Het is ongemakkelijk als jij de hele middag/avond over jezelf aan het praten bent terwijl je eigenlijk nog niks over de ouders van je vriend(in) weet. Durf daarom ook dingen terug te vragen. Wat voor werk ze doen of waar ze heengaan op vakantie. Geef ook een complimentje, bijvoorbeeld over hun huis, bank of schilderijen.

4. Wees jezelf
Het is nooit goed om je anders voor te doen dan je bent. Als je jouw vriend(in) echt leuk vindt komt je deze mensen nog vaker tegen. Dus wees vooral jezelf en probeer je zo snel mogelijk thuis te voelen. 

5. Niet klef doen
Het is redelijk gênant als jij en je vriend elkaar aan het aflebberen zijn terwijl zijn ouders in dezelfde kamer zitten. Dus probeer zo min mogelijk klef te zijn in het bijzijn van zijn ouders. 

6. Praat niet meteen over de toekomst
Misschien heb je zijn ouders nog nooit ontmoet, dus zij moeten vast even wennen aan een nieuw gezicht dat ineens een intieme relatie heeft met hun ‘kleine jongen’. Begin niet meteen over de vakantie die jullie hebben gepland voor volgend jaar en de hond die jullie willen nemen. 

7. Wees open minded
Misschien zijn de ouders van je lover niet het type mens dat je had verwacht. Maar dat betekent niet dat deze mensen heel aardig en lief kunnen zijn. Wees open minded, je bent tenslotte verliefd op hun zoon/dochter, dus het zijn vast leuke mensen.

8. Wees aardig
Op zich spreekt dit punt voor zich, maar als iemand verlegen of zenuwachtig is komt diegene arrogant of niet aardig over. Probeer dit te voorkomen door gewoon aardig te blijven, ook als jij je niet op je gemak voelt. 

9. Overdrijf niet
Ga niet overdreven lang in de keuken staan om te koken of uitgebreid over de intellectuele boeken praten die je hebt gelezen. Zijn ouders zijn vast geïnteresseerd in hoe jij echt bent en niet in je prestaties. 

Lees ook: 

​Beeld: iStock | Bron: Cosmopolitan.com, Allwomenstalk.com, Glamour.com