Travel

Zo ga jij zo goedkoop mogelijk op vakantie

1

Hoera, het is vakantie! Lekker zonnen, werken, chillen en genieten. Het liefst zit je morgen al op een tropisch eiland met een boek voor je neus en een drankje in je hand. Maar wat nou als je wel heel graag op vakantie wil, maar niet veel geld wil uitgeven? Of te besteden hebt? Wat moet je dan? Juist, je moet dit artikel lezen om erachter te komen hoe jij zo goedkoop mogelijk op vakantie kan, of een vakantiegevoel creëert.

1. Boek ruim van tevoren 
Het is voor deze vakantie misschien een tip die niet helemaal meer van toepassing is, maar voor de volgende vakantie is deze zeker de moeite waard om in je achterhoofd te houden: boek ver van tevoren! Dan heb je zeker weten kans op de goedkoopste tickets. 

2. Airbnb
Airbnb is tegenwoordig erg populair in de binnenstad van Amsterdam... Maar ook in alle andere grote steden van Europa! Check Airbnb voor een goedkope kamer op een toplocatie in een leuke stad naar keuze. 

 

Een bericht gedeeld door Airbnb (@airbnb) op

3. Hostels
Ben jij nou een echte student? Boek dan een plekje in hostels en jeugdherbergen. Je slaapt dan wel vaak met meerdere reizigers op een kamer, maar je zit wel gezellig bij leeftijdsgenoten én het is retegoedkoop! 

4. Roadtrip
Weinig geld? Neem je tent en backpack mee en ga met je vrienden met de auto op stap. Of nog beter: interrailen

5. All inclusive
Het kan goedkoop zijn om een cheap ticket te boeken en een airbnb'tje te pakken. Maar mocht je nou echt op luxe vakantie willen, boek dan een goedkope all inclusive. Dit bespaart geld, omdat het eten erbij inbegrepen zit.

6. Met je ouders op vakantie
Als je op vakantie gaat met je ouders, heb je niet alleen gezelschap, maar ook een verzorgde reis. Je ouders zullen het vast leuk vinden dat je meegaat, en jij kan lekker relaxen aan het zwembad. 

7. Niet zo lang wegblijven
Hoe langer je wegblijft, hoe duurder de trip. Denk aan alle extra nachten en het eten dat je moet betalen als je een paar dagen langer wil blijven. Blijf daarom niet te lang weg. 

Vakantie goedkoop buitenland8. Naar een goedkoop land 
Als je een goedkoop ticket weet te scoren naar een goedkoop land, hoeft je vakantie dus eigenlijk bijna niets te kosten. Bespaart ook weer geld.

9. Vakantie in eigen land
Goede tip: ga met vrienden naar Terschelling. Ben je op een eiland, maar wel nog in Nederland, niet ver weg én goedkoop. Top!

10. Werken en vakantie
Wil je wel echt naar het buitenland? Zorg dan dat je een baantje regelt in het buitenland tegen kost en inwoning. In je vrije dagen kan je genieten van de zon en je hebt een topervaring. 

Lees ook: 

Beeld: iStock 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved