Zwangere YouTube-ster schiet per ongeluk vriendje dood tijdens opname

Lifestyle door Emma

YouTubers gaan steeds verder voor views. Dat bevestigt het tragische verhaal van YouTube-koppel Monalisa Ruiz (19) en Pedro Ruiz (22). De twee hadden samen een YouTube-kanaal waar ze relatief onschuldige pranks uithaalden. Hun video's waren matig succesvol en daarom besloten ze er een schepje bovenop te doen. "Ik en Pedro gaan de dodelijkste video ooit schieten. Zijn idee, niet het mijne,' twitterde Monalisa voor de opname van de video. Het had een fatale afloop... 

Fatale stunt

Het was Pedro die het idee kreeg om een gevaarlijke stunt uit te halen. Hij was ervan overtuigd dat een boek een kogel zou tegenhouden. In de video wilde het stel de proef op de som nemen. Afgelopen dinsdag besloten de twee het echt te doen. Monalisa vuurde een kogel op haar vriend af terwijl hij een dikke encyclopedie voor zijn borst hield. Pedro maakte geen schijn van kans, de kogel raakte hem vol in de borst. Hij overleed ter plekke.

Tien jaar 

Het drama speelde zich af voor de ogen van hun 3-jarige dochtertje. Monalisa is momenteel zeven maanden in verwachting van hun tweede kindje, een jongetje. De vrouw is gearresteerd en zit vast. Er is een kans dat ze tien jaar in de gevangenis moet. Op 5 juli moet Monalisa voor de rechter verschijnen voor de dood van haar vriend. 

Meer kijkers

De gewaagde stunt had meer views en bekendheid voor hun kanaal moeten opleveren. De tante van Pedro had het stel nog gewaarschuwd. "Hij vertelde me dat hij een idee had en ik waarschuwde hem om het niet te doen. 'Waarom ga je een echt geweer gebruiken?', vroeg ik. 'Omdat we meer kijkers willen trekken', antwoordde hij...", zegt de vrouw. Ze neemt Monalisa in bescherming. "Het was zijn idee. Ze zou hem nooit opzettelijk pijn doen."

Lees ook: 

Beeld: iStock