Travel

Let op! Je moet over deze verandering op Schiphol weten als je op vakantie gaat

Vlieg je deze zomer nog naar Griekenland, Italië of misschien wel Spanje en is Schiphol je vertrekpunt? Of nog beter: een korte reis naar Londen of Berlijn? Lucky you! Maar voordat je vertrekt en gaat parkeren op Schiphol moet je wel het een en ander weten. Vooral als je in de maanden juli en augustus reist. Er is namelijk een verandering doorgevoerd op Schiphol en het is wel zo handig om daar rekening mee te houden als het kan.

Wie weet ga je namelijk niet een week op vakantie en vertrek je slechts voor een paar dagen naar het buitenland waarvoor je geen koffer hoeft in te checken. Dan heb je misschien wel mazzel, want Schiphol geeft jou dan voorrang. Mits je aan de volgende voorwaarden voldoet.

voorrang schiphol

Voorrang op Schiphol

Geen zin om een uur in de rij te staan om door de douane heen te komen? Dan ben je slim als je ervoor zorgt dat je zonder koffer op Schiphol verschijnt. Vanaf zaterdag krijgen passagiers zonder koffer (tijdens drukke momenten) namelijk voorrang op het vliegveld om de rijen voor de controle in te korten. Heb je een rolkoffer of een grote tas? Dan moet je helaas wel in de normale rij gaan staan en netjes op je beurt wachten. Neem je bijna niets mee? Dan ben je waarschijnlijk een stuk sneller achter de douane!

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: Parool.nl

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved