Lifestyle

9 signalen dat een kantoorbaan niks voor jou is

Terwijl jouw vriendinnen zichzelf al zien zitten op een toffe redactie of een creatief marketingbureau, gruwel jij bij de gedachte om de hele dag tussen vier muren te zitten. Dat is soms jammer, want bij veel banen moet je de hele dag achter de computer zitten. Denk je dat een 9 tot 5-baan niks voor jou is? Dan herken je de volgende signalen sowieso. Enne... aan het einde van het artikel geven we je nog een tip mee!

Je wordt al kriegelig van de gedachte dat je elke dag van 9 tot 5 moet werken. ELKE. DAG.
Je bent niet vies van hard werken, integendeel. Maar elke dag hetzelfde liedje, daar ga jij niet goed op. Je hebt het nodig dat niet elke dag er hetzelfde uitziet en afwijkende werktijden horen hierbij. Dit houdt je scherp, terwijl je van regelmatige tijden juist inslaapt. 

Je ziet jezelf niet tussen vier muren
Je ziet jezelf simpelweg niet tussen alle business babes, jij hebt een andere werkomgeving nodig. Een werkomgeving die niet altijd hetzelfde is, maar een dynamische plek die niet altijd binnen is. 

Je bent te rusteloos om acht uur per dag te zitten 
Het lijkt wel alsof je lichaam niet is gemaakt om de hele dag te zitten. Als je lange tijd stil zit, voel je de drang om te bewegen. 

Het lijkt alsof je brein niet werkt als je de hele dag op een scherm kijkt
Jouw kwaliteiten komen niet tot hun recht als je de hele dag op een scherm kijkt. Bovendien kun je je heel moeilijk concentreren op de computer, terwijl je daar geen last van hebt als je niet op een scherm kijkt. Je komt veel beter uit de verf als je weg bent van alle apparaten. 

Je vindt het zonde om de hele dag binnen te zitten terwijl er buiten zoveel dingen gebeuren
Waarom binnen zitten als je ook naar buiten kunt? Je vindt het doodzonde om de hele dag in een ruimte te zijn. Elke dag dat je de hele dag binnen zit voelt als een verspilde dag voor jou. 

Een kantoorbaan is voor jou slechts een baan
Een kantoorbaan betaalt jouw huur, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Je zal nooit je ei kwijt kunnen in een kantoorbaan, het maakt je simpelweg niet gelukkig. Je doet liever iets wat je écht blij maakt, zoals mensen helpen. 

Op een kantoor kijk je elke minuut op de klok
Ben je actief bezig, dan vliegt de dag voorbij. Maar als je de hele dag op het kantoor zit, kruipt de dag voorbij. 

Je voelt je sloom, rusteloos en ongelukkig als je een dag weinig hebt bewogen
Aan het einde van de werkdag voel jij je totaal niet voldaan. 

Een kantoorbaan voelt voor jou alsof je opgesloten zit
Je voelt je als een hond in een bench als je de hele dag op een kantoor moet zitten. Je gaat er liever op uit om de wereld te ontdekken en mensen te helpen. 

werken bij defensie

Is een kantoorbaan niks voor jou? 

Bij veel banen moet je tegenwoordig achter de computer werken. Als je dit totaal niet ziet zitten, kun je beter voor een richting kiezen waarbij je zeker weet dat je actief bezig bent. Werken bij Defensie bijvoorbeeld! Als je sportief bent aangelegd dan is dit écht iets voor jou. Onder werktijd wordt er gesport (maar niet all day, everyday) en het is een afwisselende baan omdat je iedere drie jaar van werkplek verplaatst. Anyway, check de video maar. Nog een mega pluspunt: bij Defensie heb je ook de kans om meer van de wereld te zien en op plekken te komen waar je anders nooit zou zijn. Grote kans dat je bij Defensie wel je ei kwijt kunt, want er zijn veel verschillende richtingen. Denk aan techniek, logistiek, operationeel, zorg, ICT en specialismes (zoals psycholoog en fysiotherapeut). Kortom: Defensie biedt veel (doorgroei)mogelijkheden waar je misschien nog niet aan hebt gedacht!

Wil jij ook werken bij Defensie? Ga naar werkenbijdefensie.nl/vrouw

Lees ook: 

Beeld: iStock
*Dit is een samenwerking met Defensie, komen waar je anders nooit zou zijn!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved