Snapchat introduceert nieuwe functie waar jij en je vriendinnen wild van worden

Lifestyle door Emma

Snapchat was de eerste die met maskers en face swap kwam, maar het is nu weer een tijdje geleden dat de app iets nieuws introduceert. Met Instagram Stories als grote concurrent, heeft Snapchat er weer een schepje bovenop gedaan. Er is een gloednieuwe functie waar jij en je vriendinnen heel veel plezier aan zullen beleven. Geloof ons: van deze nieuwe Snapchat functie word jij heel blij!

Nooit meer vervelen

Als je wil kun je 24 uur per dag contact hebben met je vrienden. Maar dankzij de nieuwe functie van Snapchat kun je veel makkelijker zien wat jouw vrienden aan het doen zijn! De functie heet Snap Map en toont Stories van vrienden per locatie. Je ziet precies welke vrienden in de buurt zijn en wat ze aan het doen zijn. En dat is leuk, want zo kun je alijd aanhaken als je zin hebt! De functie komt precies op tijd voor de zomervakantie. Je hoeft je nooit meer te vervelen!

Hotspots

De Stories worden op een landkaart gepresenteerd. Om de nieuwe functie te vinden, moet je wel even zoeken. De Snap Map is niet onder een knop of menu te vinden. Je opent de Snap Map vanaf het camerascherm door met twee vingers het scherm samen te pinchen. Het werkt als volgt: je ziet de Bitmoji van een vriend op de landkaart. Als je erop klikt, zie je de Story van die vriend. Ook worden er op de kaart hotspots aangegeven van plekken en verhalen die wellicht leuk zijn voor jou. 

Privacy

Mocht je het niet fijn vinden dat jouw Snapchat-vrienden kunnen zien waar je bent, dan is het geen probleem. Je kunt zelf kiezen of je jouw locatie wil delen met anderen. Om een beter beeld te krijgen van de nieuwe functie, bekijk je de onderstaande video. 

 

Lees ook: 

Beeld: iStock