Lifestyle

10 signalen dat je een social media-verslaving hebt

In de tijd waar we nu in leven is het meer dan normaal dat we 24/7 bezig zijn met social media. Sommigen meer dan anderen. Sommigen véél meer dan anderen. Het is logisch dat je een paar keer in de week een foto uploadt op Instagram en meerdere foto’s per dag op Snapchat zet. Maar sommigen slaan toch een beetje door met het hele social media gebeuren. Hier zijn een 10 signalen die erop wijzen dat jij social media verslaafd bent. 

1. Je hebt pijn in je vingers, rug en nek. 
De botjes in je vingers en handen, vooral duimen, doen pijn van al het typen. Je duimen zijn helemaal lam van het scrollen en appen. Je nek staat continu krom omdat je hoofd gebogen is over je scherm.

2. Je hebt het gevoel dat je iets moet kopen of op vakantie moet, alleen maar voor je Instagram feed. 
Je leven draait om de foto’s die je post op Instagram, alles ziet er daarop perfect uit. Je hebt daarom het gevoel dat je iets duurs moet kopen, uit eten moet of zelfs op vakantie moet gaan om je Instagram er zo leuk mogelijk uit te laten zien.

3. De hele dag online
Je bent minimaal zes uur per dag online op Instagram, Facebook en Snapchat. WhatsApp houd je niet eens bij, daar ben je de hele dag online.

4. Je doet minimaal een half uur over een foto bewerken
Heeft iemand een leuke foto van je gemaakt? Dan ben jij het volgende half uur niet meer aanspreekbaar. Je reageert op niemand en je gebruikt meerdere bewerkingsapps.

5. Je krijgt geen enkel persoonlijk doel af
Naast je Instagram feed er zo mogelijk uit te laten zien, heb je verder niet heel veel doelen bereikt. Al helemaal niet je goede voornemens die je in januari hebt gemaakt. Bijvoorbeeld meer sporten, gezonder eten? Dat past niet in je social media leven.

6. Als je telefoon is uitgevallen ben je helemaal niks
Je voelt oprecht paniek als je telefoon onverwachts uitvalt. Wat moet je nu? Hoe lang moet je wachten voor je je telefoon weer kan opladen? Waaaat?!

7. Vrijdagavond? Jij moet uit
Je moet uit op vrijdagavond! Maar dan wel voor de foto’s. Het zou verschrikkelijk zijn als jij op zaterdagochtend alle foto’s terugziet op Snapchat en je eigen Verhaal gevuld is met kiekjes van je kat.

8. Alles wat je ziet gaat op de foto
Alles wat je ziet en overal waar jij komt is een foto maken waard. Als het niet online staat dan ben je er niet geweest. Je moet en zal een foto maken, en nog een mooie ook.

9. Je vrienden worden gek van je
Je vrienden hebben je al gevraagd om je telefoon weg te doen als jullie samen zijn, maar je kan het niet helpen. Jij pakt om de minuut weer even je telefoon voor een korte check.

10. Je hebt veel vrienden en volgers
Je hebt nu eenmaal heel veel kennissen die je allemaal volgt. Ook op Snapchat krijg jij de ene na de andere snap en stuur je weer iets terug.