Lifestyle

Heftig verhaal: ik wilde mezelf snijden

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek 'lifestyle'. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje dat vertelt over een nare gedachte die haar leven beheerst. 

Ik lig in bed en terwijl het huis zich vult met stilte voel ik mijn gedachten steeds sterker worden. Ik kan het niet meer aan. Hoe langer ik wakker lig, hoe meer ik instort. Ik lig in bed en denk aan dingen die ik het liefst wil vergeten. Ik pak oordopjes en doe muziek op. Even gaan mijn gedachten weg en ga ik op in de muziek. Dan komt er een liedje op waardoor ik nog verdrietiger word, maar op de een of andere manier lukt het me niet om het af te zetten. Langzaam komen tranen naar boven en komen de gedachten terug. 'Waarom stel ik nou iedereen teleur?' 'Waarom kan ik niet gewoon dun zijn?' 'Waarom ben ik z'n mislukkeling?' Ik duik in elkaar en dwing mezelf te stoppen met denken. Oh, wat zou het fijn zijn als ik mijn gedachten stop kon zetten en om nergens aan te denken. De tranen komen nog meer omhoog, maar ik mag niet huilen. Ik heb al zo lang volgehouden om niet te huilen. ‘Nu ga je het niet verpesten, omdat je je niet zo goed voelt Manon. Kom op sterk blijven.’ Het is moeilijk, want de tranen prikken achter mijn ogen.

meisje met nare gedachten
Ik probeer weer te gaan slapen, maar het lukt niet. Ik blijf maar draaien en denken. Ondertussen is er een vrolijk nummer op, maar ik kan me er niet op concentreren. Ik doe de muziek uit en leg mijn oordopjes weg. Het licht van mijn mobiel schijnt op een puntenslijper. ‘Dit is de oplossing’, schiet onbewust door mijn hoofd. Met een trillende hand pak ik hem. Met de puntenslijper in mijn hand kan ik mijn tranen niet meer bedwingen. Dit maakt me boos. ‘Ik stel mensen teleur, ik lieg ze voor en nu ben ik ook nog eens zwak.’ ‘Ik… verdien… de… pijn…’ Deze gedachten blijft door mijn hoofd razen.

'Waarom geef ik mezelf niet de pijn die ik verdien?' Ik doe de muziek weer aan. Dit keer rustgevende pianomuziek. Gelukkig, het helpt en nu ik rustig lig en me concentreer op de muziek merk ik hoe moe ik eigenlijk ben. Ondanks dat lig ik nog een tijd wakker met de gedachte dat over zo’n drie uur de wekker weer gaat. Dan moet ik me weer vrolijk voordoen. Ik focus me nog meer op de muziek en val uiteindelijk in slaap.

Lieve allemaal, ik support geen zelfmoord of automutilatie! Ben je depressief, heb je suïcidale gedachten of wil je graag met iemand praten ga dan naar www.113online.nl

Lees ook:

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved