Food

Dit zijn de 7 lekkerste ontbijtjes met avocado

ontbijtrecepten-avocado

Met het warme weer dat er aan komt, is het fijn om een lichte, frisse maaltijd te eten. En welk ingrediënt past daar nu beter bij dan: avocado! Een frisse, lekkere groente voor in de zomer. En avocado is ook een lekker basisproduct om mee te werken. Naast dat deze groente een trend is, kan je er ook nog eens van alles mee maken. Hier zijn wat lekkere ontbijtrecepten om te maken met een avocado.

1. Cracker avocado

Ingrediënten: 
2 crackers knäckerbrood met sesamzaad van Bolletje
philadelphia
1 avocado
Zout en peper

Dit moet je doen: 
Het enige wat je hoeft te doen in Philadelphia over de crackers smeren. Op elke cracker een halve avocado. En bestrooien met peper en zout en je ontbijt is ready.

2. Broodje avocado met hummus

Ingrediënten:
1 avocado
4 sneetjes meergranenbrood
200 g hummus
8 blaadjes munt

Dit moet je doen: 
Snijd de avocado in schijfjes. Besmeer je brood met een dikke laag hummus, leg je avocado’s erop en bestrooi het met wat strookjes munt.

3. Ei met spek en avocado

Ingrediënten: 
1 avocado​
13 g bieslook
200 g zuivelspread light (naturel)
8 plakjes ontbijtspek
4 eieren
4 meergranenbollen
5 g rucolaslamelange

Dit moet je doen: 
Dit recept is voor als je wat langer de tijd hebt in de ochtend. Snijd de bieslook en meng door de zuivelspread. Bak het spek in delen in 5 min. Laat het spek uitlekken op keukenpapier en bak de eieren. Snijd de avocado in plakken. Snijd de bollen doormidden en gril 2 min. Smeer het bieslookmengels op de bollen. Beleg met sla, spek, avocadao, ei en bestrooi met peper.

4. Broodje avocado met ei

Ingrediënten:
2 sneetjes roggebrood
1 el azijn
2 mais scharreleieren
1 avocado (eetrijp)
1 tl zwart sesamzaad
½ bakje tuinkers
1 tl sriracha sauce

Dit moet je doen: 
Rooster het brood in de broodrooster. Kook de eieren met azijn in de pan. Breek de eieren voorzichtig een voor een in een kopje en laat ze in het water glijden. Pocheer ze 4 min. Snijd de avocado in plakes en leg op het roggetoast. Neem de eieren met een schuimspaan uit de pan, laat even uitlekken en leg ze op de toast. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel het sesamzaad en de tuinkers erover en besprenkel met de sriracha.

5. Smoothie met kiwi

Ingrediënten: 
4 kiwi’s
2 avocado’s
200 ml kraanwater
150 g veldsla
15 g basilicum
+ Staafmixer of blender

Dit moet je doen: 
Snijd de avocado’s en kiwi’s in stukjes en doe ze samen met het water in de blender en laat het draaien. Voeg de veldsla handje voor handje toe terwijl de blender draait. Voeg het basilicum toe en eventueel wat water als de smoothie te dik is.

Deze smoothie is voor 4 personen dus misschien dat je wat mee kan nemen naar school in een uitsluitbare beker.

6. Bagels met avocado

Ingrediënten: 
4 bagels (gehalveerd)
2 el groene pesto
2 el roomkaas
1 avocado
1 el citroensap
2 handjes verse spinazie

Dit moet je doen: 
Bereid de bagels volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Roer de pesto door de roomkaas en besmeer de bagelhelften ermee. Snijd de avocado in plakjes en besprenkel met citroensap. Beleg de bagel met avocado en spinazie. Bestrooi er nog wat peper en zout over heen en klaar.

7. Sojayoghurt met avocado

Ingrediënten: 
1 golden delicious appel
2 el pistachenoten
1 eetrijpe peer (conference)
1 limoen
500 g sojayoghurt
1 eetrijpe avocado
80 g granola

Dit moet je doen: 
Rooster de pistachenoten 5 min in een koekenpan, laat het afkoelen en hak grof. Snijd de appel en de peer in partjes. Halveer de limoen en pers het sap van 1 helft boven het fruit uit. Snijd de avocado in dunne plakjes. Gooi de yoghurt, het fruit, de avocado, de granola en de pistachenootjes in een kom, eet smakelijk.

En voor de echte avocadoliefhebber: Er is een restaurant geopend in Amsterdam dat “de Avocado show” heet, waar je echt een keer langs moet!