Food

9 ongezonde producten die eigenlijk niet zo ongezond zijn

3

Je wordt de laatste tijd helemaal bedolven onder informatie over diëten, afvallen en eten dat we niet meer zouden mogen eten omdat het ongezond is. Daar word je helemaal gek van toch? Wij wel. Maar gelukkig zijn er dus ongezonde producten die helemaal niet zo ongezond blijken te zijn. Hallelujah, ik mag weer Nutella op mijn brood! Lees snel verder voor nog meer 'gezonde producten'. 

Volle melk
Uit recent onderzoek is gebleken dat vrouwen die volle melk drinken minder kans hebben op overgewicht dan vrouwen die halfvolle melk drinken. In halfvolle melk zitten vaak andere stoffen, zoals suiker.  

Pindakaas
Het eten van pindakaas is lekker en het is niet eens zo slecht voor je. Smeer dus gerust nog een bammetje.

eten gezond
Rode wijn 
Ben je 18+ en drink je soms een glas wijn? Drink dan een glas rode wijn in plaats van wit. Er zit bijvoorbeeld tannine in dat goed is voor de weerstand. Ook schijnt het te werken tegen Alzheimer en zorgt het voor een goede doorbloeding. En een glas is voldoende.  

Koffie
Ben je gek op koffie maar ben je bang dat het slecht voor je is? Koffie heeft ook goede punten. Het verlaagt het risico op diabetes type 2 en het is goed voor je darmflora. Koffie maakt je ook nog eens alert. 

Pure chocola
Van een paar happen chocola per dag word je blijer. Het is waar! Het wordt zelf in diëten aangeraden om te eten. Er zit een bepaald geluksstofje in. In pure chocola zitten weinig tot geen toegevoegde suikers. De vetten die erin zitten zijn gezonde vetten. 

Maïs
Maïs proeft als een zoete groente. Je vraagt je misschien weleens af, is maïs eigenlijk gezond? Het antwoord daarop is ja. Er zitten veel voedingsvezels in, dus als je tussendoor wat wil snacken: eet maïs. Neem wel liever verse maïs dan uit maïs blik, voor de vitaminen. 

Cheddar kaas
En dan niet de cheddar kaas van McDonald's of Burger King, nee. Dan wel de échte cheddar kaas. Het zou goed zijn voor je tanden, botten en bevordert de vruchtbaarheid. 

Nutella
Nutella is een chocoladepasta en je denk misschien dat het slecht voor je is, maar niets is minder waard. In een broodje Nutella zit ijzer, proteïne en calcium. Goed voor je weerstand dus. Misverstand: 24/7 Nutella eten. Nee, het is niet slecht voor je, maar alles waar te voor staat is niet goed voor je. 

Popcorn
Wist je dat popcorn een prima snack is? Zoute popcorn bevat polyfenolen, wat goed is tegen hartproblemen en sommige vormen van kanker. 

Lees ook: 

Bron: blog.myfitnesspal.com, forbes.com, bustle.com, dokterdokter.nl | Beeld: iStock 

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

3 reacties

  • 2 jaar geleden Soepstengel

    ''Maar niets is minder waard'' :')

  • 2 jaar geleden Rebekah

    Jezus zeg nutella is kei slecht voor je ik weet niet wie dit heeft geschreven maar echt ...

  • 2 jaar geleden Lola

    "In halfvolle melk zitten vaak andere stoffen, zoals suiker." Dus suiker in melk is wel slecht maar een pot nutella wat voor 60% uit suiker bestaat is goed? Beetje vreemd.

  1. 1