Travel

Dit meisje reist zes maanden in haar eentje door Australië en het is nu al onvergetelijk

Na jarenlang studeren was ik toe aan iets anders. Ik raakte in een sleur en voor mijn gevoel was drie weken op vakantie niet genoeg om er weer een jaar tegenaan te gaan. Maar hoe onderbreek je zo’n sleur? Australië, dat was voor mij het perfecte antwoord. Na alles impulsief te hebben geregeld, heb ik mijn vrienden en familie achter me gelaten, mijn koffers gepakt en ben ik het avontuur in mijn eentje aangegaan.

Ik ben Bibi, 22 jaar en heb vorig jaar mijn bachelor studie gehaald. Mijn plan was om vervolgens een master te gaan volgen, maar aan de andere kant was ik echt toe aan iets anders, iets nieuws. Van vrienden had ik al vele verhalen gehoord over reizen in een tussenjaar. Nog nooit heb ik iemand horen zeggen dat dit een slecht idee was, ik heb alleen maar positieve dingen gehoord over reizen, waardoor het ook bij mij begon te kriebelen. Ik dacht: “Waarom ook niet, wat heb ik te verliezen?” Ik boekte een ticket, knipperde een keertje met mijn ogen en voor ik het wist zat ik in Australië.

bibi in Australie
♥ Manly Beach

Nu, een aantal maanden na mijn beslissing, zit ik in het zonnige Australië. Wie had dat gedacht? Ondertussen heb ik al duizenden kilometer afgereisd, veel steden en plekken ontdekt, talloze mensen ontmoet en vrienden gemaakt en woon/werk nu (tijdelijk) in Melbourne. Hieronder een foto van het uitzicht van mijn appartement. Geweldig toch?!

reis naar Australië
♥ Uitzicht vanaf mijn appartement

Natuurlijk heb ik mijn twijfels gehad: Ga ik nu echt helemaal alleen naar de andere kant van de wereld? Wat ga ik daar doen? Kan ik wel zo lang wegblijven van huis? Wat als er iets misgaat of misschien heb ik mijn reis wel totaal verkeerd voorbereid? Deze gedachten zaten in mijn achterhoofd, maar ik bleef altijd denken: als ik me openstel voor wat er dan ook maar gaat gebeuren, dan komt het helemaal goed en ga ik ongetwijfeld een geweldige tijd hebben! Gelukkig maar, want anders had ik nooit het volgende gezien...

bibi in australie

♥ Whitehaven Beach op Whitsundayeiland

Maar oké, even terug naar het begin. In december heb ik spontaan besloten te gaan reizen voor zes maanden. Voor mij was de locatie erg snel duidelijk: Australië. Hoewel ik niet veel van het land afwist voelde ik mij erg aangetrokken tot Australië. Lekker avontuurlijk, veel ruimte, prachtige steden, heerlijk weer en natuurlijk de kangoeroes en koala’s. In januari heb ik mijn ‘working holiday visa’ aangevraagd en vervolgens mijn ticket naar Melbourne geboekt. Ik heb nog snel gekeken wat ik nodig zou hebben: een backpack, nieuw paspoort, camera en natuurlijk zonnebrand (deze heb ik direct kunnen weggooien bij aankomst, aangezien de gemiddelde zonnebrand geen enkele bescherming biedt tegen de zon in Australië) en ben mijn avontuur begonnen.

Op 5 februari kwam ik aan op Melbourne na een vlucht van maar liefst 43 uur (waarvan ik 19 uur half slapend heb doorgebracht op het vliegveld in Doha, geen pretje kan ik je vertellen). Vermoeid van de lange vlucht liep ik verdwaald door een gigantische stad, op zoek naar mijn hostel. Daar aangekomen, te hebben ingecheckt en mijn kamer te hebben gevonden begon alles te landen. Ik ben helemaal alleen in een wildvreemde stad, duizenden kilometers verwijderd van mijn vrienden en familie, zonder goed te weten wat ik ga doen.

Melbourne Australie
♥ Een prachtig stukje Melbourne

Maar na 5 minuten op mijn kamer ontmoette ik al een meisje uit Londen en ik kan zonder enige twijfel zeggen dat we nu vriendinnen zijn voor het leven. En dat terwijl we maar een week samen hebben doorgebracht. Zo snel kan dat gaan. Dat is dan ook precies wat zo mooi is aan reizen; je leert ongelofelijk veel mensen en culturen kennen en je maakt vrienden voor het leven.

Sinds 5 februari heb ik al erg veel ondernomen. In de eerste twee maanden heb ik de hele oostkust afgereisd en zowat alle hotspots gezien en tripjes gemaakt. Vanaf april t/m juni zit ik in Melbourne om te werken en het leven als ‘Australiër’ te ervaren. Want ja, het geld raakt op en ik had echt geld nodig. In juli ga ik een roadtrip maken langs de gehele westkust van Australië, waarna ik mijn reis afsluit in het zonnige Bali voor tien dagen!

Ik ben alweer over de helft van mijn reis, die nu al onvergetelijk is. Alle twijfels die ik had waren achteraf niet nodig. Ik ben erg blij dat ik deze ervaring ben aangegaan en dat ik voor zes maanden ben gaan reizen. Wat ik nu precies heb gedaan en gezien in Australië vertel ik jullie graag in een volgende blog. Ik zal jullie meenemen op de reis die ik hier heb gemaakt. 

Lees ook:

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved