Beauty

3 perfecte kapsels voor een zwoele zomeravond

Yes, het is eindelijk zomer! De temperaturen zijn hoog en het zonnetje straalt; tijd om te genieten van het prachtige weer. Toch is voor meiden met langer haar de zomer niet altijd een pretje… Door de hitte is het onmogelijk om je haar gewoon los te laten hangen en daarom doen we ons haar vaak in een standaard knot of staart. Een keer eens iets anders proberen? Bekijk dan snel de volgende voorbeelden!

✰ HAARSTIJL 1 ✰

1.
Laat je hoofd naar beneden hangen en borstel eerst je haar goed zodat er geen klitten meer in je haar zitten.
2. Maak nu een vlecht in je haar, maar begin achter bij je nek. Belangrijk is dat je naar beneden blijft hangen zodat je je haar makkelijk kan vlechten. 
3. Blijf doorgaan met vlechten totdat je de hele achterkant van je haar hebt ingevlochten.
4. Pak nu een elastiekje en zet de vlecht vast zodat je een staart krijgt. Maak nu van deze staart een knot en je look is klaar!

✰ HAARSTIJL 2 ✰​

1. Heb je van nature stijl haar? Krul dan je haren zodat er flink wat volume ontstaat. Gebruik eventueel wat droogshampoo om je haar wat stugger te maken.
2. Verdeel je haar in twee plukken. Zorg dat één pluk vooral bestaat uit je ‘onderste haren’ en de andere uit je ‘bovenste haren’.
3. Haal één pluk los en begin deze te vlechten in een ‘dutch braid’. Hierbij pak je steeds een beetje extra haar bij de vlecht.
4. Ga door met vlechten totdat al je haar in de vlecht zit. Zet de vlecht vast met een elastiekje.
5. Vlecht nu de andere pluk op dezelfde manier.
6. De vlechten zijn nu heel strak en dun. Trek daarom aan de vlecht zodat hij wat breder en rommeliger wordt. 
7. Doe hetzelfde met de andere vlecht.
8. Pak een vlecht en trek deze naar je oor. Zet de vlecht vast met wat speldjes.
9. Pak nu de andere vlecht en trek deze naar je andere oor. Zorg dat je met de vlecht de speldjes van de vorige vlecht bedekt. Zet ook deze vlecht vast en werk de speldjes weg. Zijn je vlechten te lang om compleet weg te werken? Rol ze dan op en zet ze vast. Je bent nu helemaal klaar voor een avond in stijl. 

✰ HAARSTIJL 3 ✰​

1. Borstel je haar goed door zodat er geen klitten meer in je haar zitten. Pak nu een pluk aan de zijkant van je haar en verdeel deze in twee staartjes.
2. Pak een staart en verdeel deze in twee plukken. Pak nu het andere staartje en haal deze door de twee plukken heen.
3. Zet de staart die je zojuist door de plukken hebt gehaald vast met een clip.
4. Maak nu van de twee losse plukken een nieuwe staart.
5. Maak de clip los en doe nu hetzelfde als bij stap twee.
6. Herhaal deze stappen totdat al je haar om je hoofd in de ‘vlecht’ zit.
7. Is al je haar op? Ga dan verder met het ‘vlechten’ van de rest van je haar. Dit doe je door telkens een elastiekje om je haar te doen en deze dan naar binnen te draaien. 
8. Maak nu je ‘vlecht’ wat losser door aan de plukjes te trekken.
9. Trek nu je vlecht naar je oor en zet deze vast met wat speldjes. Zorg dat je de speldjes verstopt onder de rest van de vlecht. Finish met wat haarspray en je kapsel is klaar!

Lees ook:

Beeld: iStock