Food

Deze insecten zitten in je eten en het is verrassend gezond

Luizen, visblaas en botten zitten gewoon in ons eten. Jij maar denken dat je hygiënisch bezig bent en altijd je handen wast voor het koken. Maar deze beestjes zitten dus echt in je eten. Je eet ze op, hoe gek idee is dat? Dat er luizen in onze roze koek zitten was al een tijdje bekend, maar deze beestje in je eten kende je vast nog niet. Heb jij nog honger na het lezen van dit artikel? 

In welk eten zitten er beesten? En wat voor beesten? 
- Het is dus bewezen dat in jouw lekkere frikandel, knakworst en kipnuggets kipkarkassen zitten. Dit is spierweefsel dat van botten wordt gehaald, vies hè? 
- Ook in Activia en Danone zitten levende bacteriën, omdat dit goed is voor je stoelgang. De bacterie komt voor in de darmen en dus ook in onze poep. 
- De roze kleurstof van drinkyoghurt en roze koeken is afkomstig van luis. De kleurstof bestaat uit fijngeplette lijfjes van schildluizen. 
- Afscheiding van de vrouwtjesluis wordt gebruikt om bonbons, pepermuntjes en speelgoed een glans te geven. 
- Er zit hout in snacks en ijs
- Wijn en bier is zo helder doordat ze visblaas gebruiken om het te filteren. 
- Bevergeil is een klier van de bever dat tussen de anus en geslachtsorgaan zit, wat donker spul uitscheidt. Dit kan gebruikt worden voor parfums en vanille en karamelsmaakstoffen.

insecten eten
Nog meer eten dat insecten bevat: 

- In diepvriesbroccoli zitten bladluizen
- In tomatenketchup zitten fruitvlieglarven
- In paddestoelen zitten mijten
- In rozijnen zitten fruitvliegjes

Maar waarom zitten er eigenlijk insecten in ons eten en is dit gezond? 
Insecten zijn duurzaam want het milieu wordt er niet door aangetast in tegenstelling tot vlees. Dit komt omdat insecten geen liters water nodig hebben, geen gras eten en geen grote fabrieken nodig hebben om te kunnen fabriceren. Dus eigenlijk is het eten van insecten zo slecht nog niet! Uit onderzoek is gebleken dat het eten van insecten zelfs heel gezond is. Doordat het vele eiwitten, ijzer en zink bevat is het goed voor onze weerstand. 

Insecten zijn dus een goede vleesvervanger. Dit is eigenlijk best wel een uitvinding, want vlees is slecht voor het milieu en misschien kunnen we langzaam overstappen op insecten. Toch klinkt het nog een beetje vies: wie had de insectenburger besteld? 

Hier nog een lekker recept dat je kan maken met roze koeken: 

 

Een bericht gedeeld door allerhande (@allerhande) op

Lees ook: 

Bron: Metronieuws.nl, AD.nl, Duurzaaminsecteneten.nl | Beeld: iStock 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved