Celebs

Waarom Sharpay uit High School Musical eigenlijk awesome was

We kennen allemaal de over de top dramaqueen Sharpay uit High School Musical wel. Onze lievelingspersonage van de musicalreeks. Natuurlijk vond je haar vroeger een echte bitch en pakte ze Troy af. Troy en Gabriella waren gewoon het droomkoppel waar iedereen jaloers op was. Maar toch moeten we Sharpay ook even credits geven. Ze is soms misschien wel een bitch, maar lees even deze feitjes:

1. Ryan en Sharpay waren getalenteerd en oefende al jaren voor de musical van school. Ze deden keihard hun best en wilden hier ook hun toekomst van maken. Ineens kwamem Troy en Gabriella op nieuwsjaarsavond een liedje zingen opeens was iedereen fan van hun stemmen. 

2. Troy en Gabriella kwamen te laat voor de auditie terwijl Sharpay en Ryan een vet goede auditie hadden voorbereid. 

3. Sharpay is al jaren verliefd op Troy en ze kennen elkaar al jaren. Dan komt Gabriella ineens op hun school en Troy wordt verliefd op haar, doet pijn toch? 

4. Sharpay geeft Troy en Gabriella de tip om zich op te geven voor bijrollen van de musical, al een aardige zet om überhaupt aan te moedigen dat ze mee gaan doen. En logisch dat ze de bijrollen bedoelt, aangezien Troy en Gabriella nog nooit in een musical hebben gezeten! 

sharpay high school musical 5. Sharpay heeft expres de tijden aan laten passen door mevrouw Darbus voor de callbacks zodat Troy en Gabriella kunnen besluiten wat ze nou écht belangrijk vinden! 

6. In de musical aan het einde van film 1 komen Troy en Gabriella eindelijk opdagen, weer te laat, en in de verkeerde kleding, dat ook nog! Had Sharpay toch beter de rol kunnen overnemen? 

7. Aan het einde van film 1 heeft Troy gewonnen met basketbal en Gabriella met haar scheikundige vakken, en Sharpay heeft helemaal niks?!

8. Bij film 2 wil Sharpay gewoon een rustige zomer en chillen aan het zwembad, komt ineens haar hele klas werken bij haar vakantieresort, daar zit toch niemand op te wachten?!

9. Wel vroeg Sharpay of Troy daar wilde werken als zomerbaantje, gewoon om hem te helpen. Dat is toch aardig?!

10. Aan het einde van film 2 hebben ze de bonte avond, wat Sharpay altijd wint. Gewoon omdat ze goed is. Vervolgens laten Troy én haar broer haar zitten waardoor ze niet wint! 

11. Troy en Gabriella krijgen in film 3 opnieuw de hoofdrol terwijl ze echt geen ervaring hebben. Dan zegt Gabriella op het laatste moment toch af en wil Sharpay het overnemen, wat echt prima is. 

12. Dan probeert de assistent van Sharpay ook nog eens haar rol over te nemen, wat begrijpelijk is want Sharpay is awesome.

13. Ze krijgt nul credits terwijl iedereen haar in de steek liet voor de musical.

Leek ook: 

Bron: Buzzfeed.com | Beed: GettyImages

Must reads 👀