Beauty

Super snel va-va-voom volume met de Pink Styling Collection van Andrélon

Op Girlscene HQ zweren we bij één stylingproduct als het om onze lokken gaat: droogshampoo! Of we nu ons haar meer body of textuur willen geven of het juist even willen opfrissen tussen wasbeurten door... Deze multitasker doet het allemaal. En er is goed nieuws, want we hebben nu een droogshampoo ontdekt die je haar va-va-voom volume geeft. Lees snel verder!

De Andrélon Pink Styling Collection is in een nieuw jasje gestoken en daarbij horen twee nieuwe droogshampoos: Big Volume voor een volle haarbos en Beachy Texture om je lekker veel textuur te geven alsof je een dag naar het strand bent geweest. Vooral Big Volume spreekt ons erg aan, dus wij namen de proef op de som. Eens kijken of deze droogshampoo ons haar binnen een paar seconden omtovert tot een kapsel waar Brigitte Bardot jaloers op zou zijn. 

Andrélon Big Volume droogshampoo

Zoals je natuurlijk al weet, gebruik je droogshampoo normaal gesproken om een vette coupe om te toveren tot frisse lokken. Maar met de droogshampoos van tegenwoordig gebruik je het niet enkel nog als alternatief voor water en shampoo, maar ook als stylingproduct. Wel zo fijn, want zo haal je nog meer uit een product! Van een beetje volume zijn we niet vies en daarom laten we je zien hoe je een frisse, volumineuze vlecht krijgt met de Andrélon Big Volume droogshampoo.

De droogshampoo kost €5,99 en is onder andere te koop bij Etos en Kruidvat.

Festival braid

Met het festivalseizoen in volle gang heb je misschien een gebrek aan inspiratie voor leuke haarstijlen. Op Girlscene HQ zijn we groot fan van vlechten en guess what? Zo'n braid is ideaal voor een dagje dansen in de zon! Met het haar uit je gezicht hoef je je geen zorgen te maken om je kapsel en dankzij de droogshampoo storten je lokken niet als een kaartenhuis in elkaar. Girlscene's Renée laat je zien hoe je zo'n festival braid maakt. 

Stap 1: Droogshampoo
andrelon big volume
Allereerst begin je natuurlijk met de droogshampoo om je haar textuur en volume te geven. Mijn haar heeft nodig een wasbeurt nodig, maar dankzij de Big Volume zie je daar helemaal niets van. Breng een royale hoeveelheid aan in je haar en dan ben je klaar voor stap 2.

Stap 2: Inmasseren
andrelon big volume
Geef de droogshampoo heel even de tijd om 'in te trekken' en masseer het daarna in je haar. Daar heb je twee heel goede redenen voor: dat masseren geeft je haar nog meer volume én hierdoor wordt het talg opgenomen.

Stap 3: Invlechten
andrelon big volume
Voor de festival braid maak je een Dutch braid. Dat houdt in dat je drie plukjes haar pakt en vervolgens het eerste plukje onderlangs naar het midden brengt. Vervolgens pak je het buitenste plukje en breng je dat weer onderlangs naar het midden. Gedaan? Pak dan vanaf nu steeds een plukje haar erbij zodat je een invlecht maakt. Stop als je bij je oor bent. Gaat deze uitleg je te snel? Bekijk dan deze video.

Stap 4: Vlechten
andrelon big volume
Als je eenmaal bij je oor bent stop je met invlechten en ga je verder in een gewone vlecht. Je hoeft dus geen plukjes meer bij je vlecht te voegen!

Stap 5: Vastzetten met een elastiek
andrelon big volume
Klaar? Zet je haar dan tijdelijk vast met een elastiekje. Het maakt niet uit wat voor elastiek het is, zolang het maar strak zit. Je hebt 'm namelijk nodig voor de volgende stap.

Stap 6: Vlecht uit elkaar trekken
andrelon big volume
Om zo'n dikke Tumblr-waardige vlecht te maken trek je je elastiek iets naar beneden en trek je 'm vervolgens weer aan. Pak nu vanaf de onderkant in het midden een plukje van de vlecht en trek het naar buiten. Dit doe je tot je weer bij de haaraanzet bent. Door je vlecht uit elkaar te trekken krijg je meer volume én lijkt het alsof je meer haar hebt. Onze favoriete truc. Score! Zo ziet het er dan uit:

andrelon big volume

Stap 7: Herhaal aan de andere kant
andrelon big volume
Maak ook aan de andere kant een Dutch braid en vanaf je oor weer een gewone vlecht zoals in de stappen hiervoor. Enne, vergeet niet om je vlecht weer goed uit elkaar te trekken voor een volumineus resultaat. :-)

Stap 7: Linkervlecht vastzetten
andrelon big volume
Nu is het tijd om het elastiek uit je haar te halen en de linkervlecht vast te zetten met een schuifspeld. Spray eerst even wat droogshampoo op de plek waar de schuifspeldjes komen. Dan blijven ze muurvast zitten!

Stap 8: Rechtervlecht vastzetten
andrelon big volume
Dat doe je ook aan de rechterkant. 

Et voilà!
andrelon big volume
andrelon big volume
Tip: als je op chic gaat zet je je haar nog even vast in een knot. Of ben je juist fan van het hipsterknotje? Vervang de schuifspeldjes dan door één elastiek en maak van de vlechten een klein knotje. Nu ben je helemaal festivalproof!


Wil je kans maken op een Andrélon Pink Styling Collection pakket? Houd Girlscene volgende week dan goed in de gaten voor de winactie!

Lees ook:

*Dit is een advertorial

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved