Lifestyle

6 simpele tips om een gezonde leefstijl op vakantie aan te houden

Nog even en dan is het alweer zomervakantie, en op vakantie is het vaak lastig om een gezonde leefstijl aan te houden. Je zit niet in je dagelijkse ritme en hier en daar wat snaaien hoort er gewoon bij. Je wilt de smaken van een andere cultuur proeven en bent wat minder streng voor jezelf dan normaal. Om een gezonde leefstijl zoveel mogelijk aan te houden tijdens je vakantie moet je rekening houden met de volgende punten. 

Etiketten
Waar je ook bent, je kunt altijd de etiketten van het product lezen. Laat producten met E-nummers en veel toegevoegde suiker zo veel mogelijk staan en kies ook op vakantie voor de meest gezonde varariant. 

Kook zelf
Wanneer je op vakantie bent wil je de smaken van de cultuur proeven en je lekker laten verwennen door uit eten te gaan. En tuurlijk is het oké om af en toe uit eten te gaan, maar probeer daarnaast ook zelf te koken. Wanneer je zelf kookt heb je zelf in de hand hoe gezond je eet.

Neem je sportkleding mee
Misschien heeft het hotel waar je verblijft een fitnessruimte en kun je tijdens de vakantie nog een beetje sporten. Daarnaast kun je natuurlijk altijd je hardloopschoenen aantrekken voor een stevige wandeling of om een rondje hard te lopen. Je zult zien heel veel nieuwe plekken te ontdekken, waar je anders misschien niet eens zou komen.

gezonde leefstijl op vakantie
Neem eten mee uit Nederland
Eet jij altijd een gezond ontbijt hier in Nederland, maar weet je niet of ze dit hebben in het land van bestemming? Neem je ontbijtje gewoon mee (als dat kan natuurlijk). Wanneer je een reis met de trein, bus of auto maakt kun je zoveel eten meenemen als je wilt, maar wanneer je gaat vliegen moet je hier wat voorzichtiger mee zijn. Je mag namelijk niet te veel eten meenemen in je bagage.

Zwemmen
Wanneer je op zomervakantie gaat dan heeft je verblijf meestal wel een zwembad. Hoe fijn is het om je dag te beginnen met een vroege ochtendduik? Ga iets eerder uit je bed en trek een half uurtje of misschien wat langer baantjes. Je bent meteen wakker en voelt je de hele dag fit!

Balans
Stond gisteren je hele dag in het teken van eten en drinken en heb jij je remmen los gegooid? Dan compenseer je dit toch gewoon vandaag? Let wat extra op je voeding en wees vandaag wat strenger voor jezelf. Zorg voor de juiste balans.

Lees ook


Beeld: iStock | Bron: Fitbeauty.nl, Freshhh.nl

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved