Lifestyle

12 evenementen die je niet mag missen deze zomer

Heb jij al plannen gemaakt voor deze zomer? Uren op het strand bakken, éindelijk die stapel boeken lezen, het terras op met je besties of toch liever een festival pakken? Wij hebben de leukste events en festivals voor jou onder elkaar gezet voor juli en augustus. Je deze zomer vervelen is geen optie! 

North Sea Jazz Festival → 7 t/m 9 juli, Rotterdam
Dit is een festival waar onder één dak drie dagen lang jazzmuziek uit het verleden, heden en de toekomst wordt gepresenteerd met artiesten als Laura Mvula en Norah Jones.

De Nijmeegse Vierdaagse(feesten) → 18 t/m 21 juli, Nijmegen
Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse is het één groot feest. De stad staat vol met podia, eettentjes en muziek. Tip: ga rond een uur of vier 's nachts de lopers uitzwaaien en aanmoedigen. Zeker weten dat ze dit kunnen waarderen!

Vestival → 22 juli 
Het grootste urban festival keert terug in Amsterdam: Vestival. Met onder andere Conor Maynard en Trey Songz. We like!

Over het IJ Festival → 14 t/m 23 juli, Amsterdam
Dit festival geeft theatermakers de kans de stad als podium te gebruiken. Op verschillende locaties zie je de beste optredens. 

Rotterdam Unlimited → 25 juli t/m 29 juli, Rotterdam
Rotterdam Unlimited is een festival met een groot programma vol muziek, dans, theater, poëzie, storytelling en nog veel meer! Topartiesten uit binnen- en buitenland en jong talent, het komt allemaal voorbij tijdens dit festival.


Tilburgse Kermis → 21 juli t/m 30 juli
De Tilburgse Kermis is de grootste kermis in de Benelux. Jaarlijks staan er tussen de 230 en 240 attracties uit binnen- en buitenland. De complete kermis is zo'n 4,5 (!) kilometer lang.

Amsterdam Gay Pride → 28 juli t/m 6 augustus, Amsterdam 
De Gay Pride is het jaarlijkse hoogtepunt voor Amsterdam met straatfeesten, dance parties en de wereldberoemde Canal Parade over de Amsterdamse grachten. Vier de liefde mee van 28 juli tot en met 6 augustus.

Sneekweek → 5 augustus t/m 19 augustus, Sneek
De Sneekweek is een jaarlijks terugkerend evenement dat wordt georganiseerd door de Koninklijke Watersportvereniging Sneek en de Gemeente Friesland. Tijdens deze week zijn er elke dag zeilwedstrijden en vind je er muziek en een kermis.

Uitmarkt → 25 augustus t/m 27 augustus, Amsterdam
De Uitmarkt is dé aftrap van het nieuwe culturele seizoen en dat wordt flink gevierd. Dit jaar op een bijzondere nieuwe locatie; rondom het Oosterdok. 

Mysteryland → 26 augustus t/m 27 augustus, Haarlemmermeer
Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is a Mystery! Dans mee op hét dancefeest van het jaar; Mysteryland.

Strandfestival ZAND → 19 augustus, Almere
Feestje op het strand? Yes please! Strandfestival ZAND is de leukste muzikale stranddag van de zomer met muziek van Guus Meeuwis, Racoon, Kensington, Chef'Special en meer!

Holi Fusion Eindhoven → 19 augustus, Eindhoven
Doe mee met dé kleursensatie van Eindhoven; Holi Fusion! Zo gaaf, dit moet je een keer hebben meegemaakt!

Lees ook:

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved