Food

Zo heb jij deze zomer je eigen moestuin

De afgelopen tijd was het zelf telen van je groenten en fruit erg hot en happening door de actie van de Albert Heijn om zelf je kruidentuintje te sparen. Het is een leuke bezigheid en veel goedkoper om het zelf te doen! Een moestuintje is je eigen project, een moment om tot rust te komen en alleen maar aan het kweken te denken. Daarnaast is het nu het seizoen om groenten zelf te telen. Dus hier zijn wat tips! 

Nu je bij Albert Heijn niet meer kan sparen voor kleine moestuintjes, kan je je eigen grote moestuin starten. Hier zijn wat tips voor moestuinhouders voor beginners: 

- Koop eerst een mooi moestuin trapmodel. Die kan je natuurlijk ook van Markplaats halen of bij je buren of oma in de schuur zoeken. Met een beetje creativiteit kan je hem natuurlijk ook zelf in elkaar zetten. 

- Aardbeien kan je het beste planten tot 20 augustus. Zaaien in een pot, en lekker buiten laten staan. af en toe wat water geven en hopen op lekkere aardbeien! 

- Hetzelfde geldt voor bosbessen, bramen, tomaten en paprika! 

- Sla en broccoli zijn ook leuke groenten om te kweken. Je moet wel een grotere tuin hebben om deze producten te kunnen planten. Dit zijn ook leuke groenten die in de zomer prima kunnen groeien! 

- Kruiden. Munt, peterselie en bieslook. Kruiden zijn lekker voor door het eten en je kan het door drankjes doen of op je broodje voor een finishing touch. Kruiden kan is ook iets dat goed groeien in de zomer en je kan er snel van genieten! 

 

 

Een bericht gedeeld door Evelien (@plantaardig) op

Geen tuin? Ga dan voor indoor tuinieren, er zijn genoeg mogelijkheden! 

Lees ook: 

Bron: makkelijkemoestuin.nl, plantaardig.com, ivn.nl | Beeld: pixabay

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved