Lifestyle

11 dingen die je buiten met je vrienden kunt doen

Zin in de zomer? Wij ook! Lekker buiten in de zon liggen en met je vrienden hangen. Ga gezellig een dagje picknicken met zijn allen. Wij hebben wat leuke spellen op een rijtje gezet die je kan gaan doen tijdens het picknicken. En nee, spelletjes hoeven helemaal niet kinderachtig te zijn. Wij spelen ook gewoon nog spellen, al helemaal buiten! 

Twister 
Ga naar buiten, neem een kleedje mee en zet muziek aan. In deze setting is alle muziek leuk! Twister is grappig en goed voor de band met je vrienden.

Stoepkrijten
Niet alleen voor kinderen! Maak samen met je vrienden een groot, mooi kunstwerk op de grond. Je kan ook een tekenblok meenemen en het kunstwerk eerst schetsen op papier. Wie weet schuilt er wel een echte kunstenaar in je. Als je klaar bent met stoepkrijten kan je ook een groot stuk hout kopen en met graffiti werken. Hoe tof is dat?

Danschallenge 
Je hebt een muziek box bij je? Top, dan kunnen jullie een dance-off houden. Studeer allemaal individueel of in groepjes een dansje in en laat dat daarna aan elkaar zien. Jullie zullen de meeste lol hebben!

Fotoshoot
Het is altijd leuk om je mooi aan te kleden en je heftig op te maken. Dubbel zoveel fun met vriendinnen. Driedubbel zoveel fun als je jouw supermooie look ook nog eens vastlegt! Neem dus de telefoon of een camera mee naar de picknick en hou tussendoor een fotoshoot in het gras. En onthoud, de mooiste foto’s zijn de foto’s die niet geposeerd zijn.

picknicken spelletjes

Sterrenkijken
Als jullie blijven zitten tot het donker wordt en een warme trui meeneemt voor als het afkoelt, kunnen jullie samen naar de sterrenhemel kijken! Superleuk om dit samen met je lieve friends te doen.

Doen, durf of de waarheid
De allerbeste plek om ‘doen, durf of de waarheid’ met je vrienden te spelen is buiten. Dan kan je namelijk de allerleukste doen-dingen bedenken! Bijvoorbeeld een emmer water over jezelf heen gooien (als het lekker weer is), aan een leuke jongen zijn nummer vragen, zoveel mogelijk marshmallows eten… Zó leuk!

Levend Stratego
Ben je nou echt met een hele grote groep? Dan is Levend Stratego echt het leukste spel ooit. Iedereen is een figuur uit het spel Stratego, en het is de bedoeling dat twee teams tegen elkaar strijden. Het doel is om de vlag van de ander te vinden. Dit spel is een heel leuk idee voor als je met een groep vrienden bent, of een klassenuitje wil organiseren.

Wie ben ik?
Wie ben ik is binnen ook een leuk spel. Maar als je aan het picknicken bent in het park is het leuk om Wie ben ik te spelen, maar dan met mensen die om je heen zitten. Dus iedereen die in een cirkel van 100 meter om jullie heen zit mag je als persoon kiezen, mits je denkt dat dat persoon snel weer weg is, dan heeft het geen zin.

Waterballonnengevecht
Superleuk als het lekker weer is. Lekker in bikini door het park achter elkaar aan rennen en elkaar nat maken met ballonnen. Fun!

Kaarten
Kaarten is ook altijd leuk, en als het niet waait dan kan dit spel dus ook makkelijk buiten in het zonnetje. 

Vliegeren
Als er een windje is kan je ook altijd nog gaan vliegeren. Dit is rustgevend, maar ook gezellig om samen met je vrienden te doen tijdens het picknicken.

Lees ook: 

Bron: Scoutwiki.org, scholieren.com | Beeld: Pixabay