Food

Videorecept: in 7 stappen een healthy Bounty

Snaaien, we maken ons er allemaal weleens schuldig aan en dan het liefst zo ongezond mogelijk. Ben jij ook dol op ongezonde lekkernijen, zoals een Mars, Twix of Bounty? Helaas zijn dit caloriebommen en zitten ze vol met suiker. Goed nieuws, want wij hebben hét recept voor de gezonde variant van een Bounty. Het recept is super makkelijk en je verbaast je hoe lekker deze healthy variant smaakt.

Het voelt allemaal een stuk beter wanneer we verantwoord kunnen snacken. Wanneer het dan ook nog eens lekker is worden we helemaal blij. In dit recept leggen we in zeven stappen uit hoe jij je eigen healthy bounty’s maakt. In no time heb jij dus een gezond en vooral erg lekker recept op tafel staan. Om je een handje te helpen kun je onderstaande video bekijken waarin we je stap voor stap uitleggen wat je moet doen. Om deze gezonde snack te maken heb je de volgende dingen nodig:

Benodigdheden
♥ 200 gr santen (kokosmelk)
♥ 150 gr kokosrasp
♥ 6 el kokosolie
♥ 3 el honing
♥ 1 ½ vanille-extract
♥ snufje zeezout
♥ 3 el water
♥ 200 gr extra pure chocoladeBereidingswijze
Stap 1: Vul een kom met heet water en doe hier het zakje santen in (met plastic). De santen smelt tot een vloeibare substantie. Om het proces sneller te laten gaan kunnen je het met je handen kneden.

Stap 2: Doe vervolgens de vloeibare santen in een kom en meng dit met de kokosrasp, kokosolie, honing, vanille en het zout. Kneed vervolgens het geheel tot een deegachtige massa.

Stap 3: Druk het mengsel gelijkmatig uit in een ovenschaal die bekleed is met bakpapier.

Stap 4: Doe de ovenschaal vervolgens in de vriezer voor 10 minuten en smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Dat wil zeggen dat je een pan vult met een beetje water. Je brengt het water aan de kook en plaatst vervolgens een metalen of glazen kommetje boven het water. Zorg dat de kom het water niet raakt.

Stap 6: Wanneer je het vervolgens uit de vriezer haalt is het deeg een grote, harde plak geworden. Vervolgens smeer je een van de kanten inclusief zijkanten in met chocolade. Doe de plak vervolgens weer in de vriezer voor ongeveer 15 minuten. Smeer vervolgens ook de onderkant in met chocolade en zet het weer 15 minuten in de vriezer.

Stap 7: Haal de plak uit de vriezer en snijd hem in gelijkmatige stukken.

Lees ook: 

Bron: Boek Hemsley Hemsley

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved