Travel

Interrailen door Europa? Dan moet je in deze steden uitstappen voor de leukste festivals

Interrailen is deze zomer helemaal hot en happening. Je hebt er vast weleens over gehoord. Het is het nieuwe examenreisje. We kennen allemaal de bekende bestemmingen waar iedereen heengaat als ze gaan interrailen. Wil je tijdens het reizen ook nog eens langs leuke festivals komen? Check dan onze lijst met coole festivals die je echt niet mag missen tijdens je reis. 

Duitsland

Begin je interrail in Duitsland voor de tour naar de Oostbloklanden. Je kan natuurlijk naar Berlijn gaan, maar Hamburg en Bremen zijn ook hippe steden om te bezoeken. En origineler.

Ben je op festivaltour? Check dan Melt festival op 14 tot 16 juli. Dit is een rock en elektronisch festival wat maar een paar uur rijden is vanaf Berlijn. Hier zijn artiesten zoals MØ en Die Antwoord. Een weekendticket inclusief camping kost €140.

Tsjechië

Volgende bestemming voor de trip: Praag. Dit is een bekende bestemming voor studenten dankzij het bruisende uitgaansleven.

Festivaltour? Fringe Festival in Praag is een lekker alternatief festival, zeker de moeite waard om langs te gaan. Dit festival is van 26 mei tot 3 juni.

Polen

De volgende trip-tip is Polen. Warschau is erg mooi in de zomer en er komen veel toeristen op af. Bij de Nederlanders is het niet heel bekend maar voor de interrail en cultuur is het een mooie plek.

Festivalletje? Audioriver is een festival in de stad Płock. Het is een indie en elektronica feest. Het feest bestaat voornamelijk uit dj’s. Het festival in de zomer is van 24 tot 28 juli en een driedagenticket kost 'maar' €73.

Boedapest

Next stop: Boedapest. Deze stad is geliefd bij alle interrailers omdat alles er goedkoop is. Het barst er van de badhuizen om lekker te chillen.

Het festival dat in Boedapest is, is Sziget. Sziget bestaat uit alle soorten muziekstijlen en grote artiesten, zoals Pink en Wiz Khalifa. Dit festival is van 9 tot 15 augustus.

Kroatië

Nog niet klaar met de festivalvibe? Ga dan door naar Kroatië. Dit is maar een paar uur met de trein vanuit Boedapest.

In Kroatië vindt jaarlijks het Love International Festival plaats. Op het festival zijn liveoptredens en dj’s. Het feest vindt plaats van 28 juni tot 4 juli. Voor acht dagen ben je ongeveer €150 kwijt.

Luxemburg

Wil je vanuit Kroatië verder door? Ga dan naar Luxemburg. De stad zit vol cultuur en er zijn mooie plekjes om te bezoeken.

Schueberfour is niet echt een festival maar wel een grote 'kermis'! Dit festival is van 23 augustus tot 3 september. Dus kan je nog net meepakken aan het einde van je trip. 

Voor nu zijn dit de tips voor het komende festivalseizoen in het buitenland. Veel reisplezier! 

Lees ook: 

Beeld: Freepik.com | Bron: interrail.eu, Meltfestival.de, Szigetfestival.com, loveinternationalfestival.com

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved