Travel

Zo boek je een geweldige vakantie voor een budget prijs

Yes, de vakantie komt er alweer aan! Heb jij al iets gepland, of moet je nog boeken? Het liefst gaan we natuurlijk met een zo’n klein mogelijk budget naar de mooiste plekken op de wereld. Maar hoe vind je nu eigenlijk een goedkope vakantie die voldoet aan al je wensen? Nou zó, met deze tips…

✈ Tip 1
Hoewel een all inclusive vakantie werd gezien als ‘vreetschuur’, is het dat imago ondertussen zeker kwijt. Een all inclusive vakantie wordt steeds populairder en is in verhouding ook stukken goedkoper. Wanneer je vooral gaat zonnen en relaxen op vakantie kan een all inclusive stukken goedkoper zijn. Je betaalt misschien wat meer voor je vakantie, maar op je bestemming hoef je niets meer uit te geven aan eten of drinken. Ga je een dagje weg? Dan kun je vaak ook vragen om een lunchpakketje. Ideaal!

✈ Tip 2

Vanzelfsprekend betaal je voor populaire plekken zoals de Spaanse Costa’s en de Côte d’Azur meer geld. Kies daarom voor een vakantiebestemming die minder voor de hand ligt. Een land zoals Hongarije, Bulgarije of Kroatië heeft ook prachtige natuur, maar je betaalt een stuk minder. En je kan nog steeds lekker aan het stand liggen in je bikini

✈ Tip 3

Probeer zoveel mogelijk het hoogseizoen te ontwijken. Soms kun je niet anders als je nog op school zit, of geen vrij kan krijgen. Let daarom goed op welke dagen en tijden het voordeligst zijn. Dit kan in het hoogseizoen per dag verschillen.

✈ Tip 4

Waarschijnlijk is een hotel op vijf kilometer van het centrum een stuk goedkoper, maar is dit wel echt voordeliger? Je zal namelijk altijd met de taxi moeten als je iets wil eten, boodschappen wil doen, of een markt wil bezoeken. Weegt dit op tegen het extra geld voor de accommodatie?

✈ Tip 5


Benzine is niet echt goedkoop en daarom rijden we liever niet om wanneer het niet nodig is. Maar zonder dat we het doorhebben betalen we in verhouding meer geld aan tolwegen dan dat we kwijt zouden zijn als we een stukje om zouden rijden. Kies voortaan dus even voor een andere route. Zie je ook direct meer van de omgeving.


✈ Tip 6

Boek altijd je vakantie ruim van tevoren. Een last minute kan super voordelig zijn, maar enkel één of twee dagen van tevoren. Vooral als je met meerdere personen gaat en gebonden bent aan tijd dan is het belangrijk om eerder te boeken. De beste tijd om te boeken is in januari en februari. Je krijgt dan vaak extra vroegboekkorting.

✈ Tip 7
Zonde dat je auto twee weken op Schiphol staat en je er ook nog eens voor moet betalen. Kies daarom liever voor de trein of vraag iemand in je omgeving, je tante/buurman/vader/moeder, om je weg te brengen.

✈ Tip 8

Kies in plaats van telkens een taxi te nemen voor de fiets! In veel gevallen is het mogelijk een fiets te huren bij je verblijf en anders zit er vaak een organisatie in de stad. Op de fietst ben je een stuk vrijer en zie je meer van de stad. Wel goed op slot zetten, anders wordt het wel wat duurder. 

✈ Tip 9

Dineren voor de Eiffeltoren? Breng dan maar flink wat geld mee! Op dit soort plekken betaal je namelijk vooral voor de locatie. Kies daarom niet direct voor de eerste restaurantjes naast een toeristische attractie, maar loop een paar meter verder.

✈ Tip 10

Op een doordeweekse dag ben je het voordeligst uit om je vakantie te boeken. Dit komt omdat de meeste mensen hun vakantie in het weekend boeken. Hier spelen reisorganisaties slim op in. Het voordeligste moment om je vakantie te boeken is de dinsdagmiddag. Ook kun je het weekend beter niet kiezen om te vertrekken naar je vakantiebestemming, dit is ook een stuk prijziger omdat veel mensen in het weekend vertrekken en aankomen.

✈ Tip 11

Minder geld besteden, maar wel naar de beste plekken? Kies er dan voor om te ruilen van huis met iemand anders. Er zijn speciale organisaties waarmee je kan ruilen van huis à la de romantische film ‘The Holiday’. Vraag ook eens in je omgeving. Misschien heeft je buurvrouw wel een huis in Spanje waar je voor een kleine prijs in kan.

Lees ook:

Beeld: Pixabay | Bron: metronieuws.nl, vakantiediscounter.nl

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved