Food

14 struggles wanneer gezond eten maar niet wil lukken

Neem jij jezelf iedere keer voor om gezond te gaan eten, maar lukt dit steeds niet? Keer op keer ben je vastberaden en ga je voor je doel: niet snoepen en gezond eten. Helaas ligt er te veel verleiding op de loer. Dat stuk chocolade op tafel zit zo in je mond. Wil gezond eten bij jou maar moeilijk vlotten? Deze struggles komen jou waarschijnlijk bekend voor.

1. Je hebt het voornemen om voortaan gezond te gaan eten.

2. Maar dan is daar je grote liefde: P I Z Z A! En probeer die maar eens te weerstaan.

3. Het idee van een rijkgevulde salade met groenten en vitamines, je houdt ervan. Maar wanneer je de keuze krijgt tussen een salade en een broodje met gesmolten kaas dan hoef jij geen moment na te denken.

4. Elke avond wanneer je in bed ligt denk je bij jezelf: ‘morgen, morgen ga ik echt beginnen.’ Tot het moment dat je weer in verleiding wordt gebracht met allerlei lekker dingen. 'Oke, misschien moet ik toch morgen beginnen, want dit is wel echt mijn lievelingscake.'

5. Met het avondeten eet je altijd redelijk gezond, al moet je niemand vertellen dat je stiekem 3 keer opschept.

6. Soms neem je jezelf voor super gezond te gaan eten en alles wat maar iets ongezonder is te verbannen uit je leven.

7. Je koopt dure drankjes en denkt dat het je nu gaat lukken. Je hebt iets duurs gekocht dus nu moet jij jezelf er wel aan houden.

8. Je houdt het redelijk vol en drinkt de gezonde sapjes keurig op, maar bij het openen van de koelkast zag je ook een blikje cola staan en tja, dit gaat niet meer uit je hoofd.

9. Je probeert sterk te blijven en probeert het blikje met suiker uit je gedachten te verbannen. 10 minuten later sta je voor de koelkast met het blikje in je hand.

10. Je trekt het blikje open en slurpt het snel wat naar binnen, maar halverwege heb je spijt en gooi je het blikje snel weg.

11. Je ziet zeker de voordelen van gezond eten, maar de nadelen onthoud je ook super goed. Je hebt geen zin in gezond eten, maar ongezond eten dat wil je ook niet. Dilemma!

12. Het is niet dat je geen doorzettingsvermogen hebt, maar je bent gewoon vastberaden. Als jij iets in je hoofd hebt dan moet je het ook hebben. Je respecteer mensen die alleen maar gezonde dingen op social media plaatsen.

 

Een bericht gedeeld door Ina (@buntmitliebe) op

13. Maar die van jou ziet er meer uit als deze.

14. Ach ja soms ben je heel goed bezig en eet je super gezond en het volgende moment eet je alles op wat los en vast zit. Jij houdt gewoon van lekker eten, niks mis mee toch?

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: Buzzfeed.com, Seventeen.com

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved