Travel

Alleen op vakantie? Zo maak je snel vrienden

Alleen op vakantie gaan is super gaaf, maar stiekem ook wel een beetje eng en spannend. Daarom kan het fijn zijn dat je af en toe wat gezelschap om je heen hebt. Maar hoe maak je nu contact met andere reizigers om je heen? Girlscene geeft je acht tips waarmee je makkelijk vrienden maakt en jouw reis nóg leuker maakt.

✈ Tip 1: Praat
Een simpele en logische tip, maar praat! Wanneer je steeds alleen op je kamer zit met een boek krijg je natuurlijk nooit contact. Stap daarom een bar binnen en spreek mensen aan. Natuurlijk is dit even eng, maar hoe vaker je iemand aanspreekt hoe makkelijker dit wordt. Bang om afgewezen te worden? Die kans bestaat, maar je weet het niet als je het niet probeert. De kans is groter dat een groep aan de bar het namelijk helemaal niet erg vindt dat jij bij hen komt staan.

✈ Tip 2: Wees eerlijk
Geef eerlijk aan dat je alleen op reis bent en behoefte hebt aan wat contact. Zeker weten dat niemand je dan durft af te wijzen. Wees ook geïnteresseerd in de mensen die je aanspreekt en vraag in welke samenstelling zij hier zijn. Misschien is de persoon in kwestie ook alleen en op zoek naar gezelschap, of wie weet is diegen onderweg naar een groep die hij/zij ook hier ontmoet heeft.

✈ Tip 3: Groet mensen
Zit je in een accommodatie en wil je graag contact maken? Begin dan met het begroeten van mensen die je tegenkomt. Dit is minder eng dan direct iemand aanspreken, maar werkt wel goed als begin.

✈ Tip 4: Houd het luchtig
Begin niet direct over zware onderwerpen zoals terrorisme en het milieu, maar houd het luchtig. Vraag naar wat de personen zoal gedaan hebben en of ze nog leuke tips hebben. Stel vooral veel vragen, mensen praten namelijk graag over zichzelf. 

✈ Tip 5: Humor
Alles is makkelijker als je het met wat humor brengt. Gebruik daarom humor om iemand aan te spreken en zoek naar iets wat jullie gemeen hebben. Zo voel je je direct met iemand verbonden.

✈ Tip 6: Ga mee met een tour
Is er een tour georganiseerd vanuit jouw accommodatie/reisorganisatie? Wees dan niet bang om mee te gaan. Tijdens een uitje is het super makkelijk om contact te maken en zijn er veel mensen die ook alleen zijn. Deze mensen kun je later weer aanspreken bij het zwembad.

✈ Tip 7: Neem een spel mee
Niet zo’n prater? Neem dan een spel mee van thuis en nodig mensen uit om met jou te spelen. Zo heb je gelijk een diverse groep en een activiteit om samen te doen. Ook kun je kiezen voor iets typisch Nederlands te delen, zoals stroopwafels, drop of peperkoek.

✈ Tip 8: Wees niet kieskeurig
Misschien is niet iemand direct jouw type, maar omdat jullie hier alle twee zijn hebben jullie tenminste iets gemeen. Je hoeft echt geen besties for life te worden tijdens je reis. Leg daarom de lat niet te hoog en zorg gewoon dat je het samen gezellig hebt. 

Lees ook:

Beeld: Pixabay

Must reads 👀