Travel

Hallo nazomer: dit zijn de leukste stranden en plassen in Nederland

Ineens hebben we nog een paar goddelijke zomerse dagen. Hebben jullie even geen idee wat jullie moeten doen met al deze zonnestralen? Plan dan een dagje naar het strand of een plas! Er zijn er genoeg te vinden, wij zetten de leukste stranden en plassen van Nederland voor je op een rijtje.

Leukste stranden in Nederland: Zandvoort
Woon je in het westen van het land? Dan is Zandvoort het perfecte strand bij jou in de buurt. Zandvoort is een relatief klein strand, maar zit vol met leuke strandtenten! Tip: Wist je dat Zandvoort maar een half uurtje met de trein vanaf Amsterdam is? Ook leuk om te combineren dus!

Leukste stranden in Nederland: Kijkduin
Wil je liever een iets rustiger strand? Breng dan een bezoekje aan Kijkduin. Dit strand ligt vlakbij Den Haag en is een prima optie als je Scheveningen iets te toeristisch vindt.

Leukste stranden in Nederland: Cadzand
Cadzand is één van de meest zuidelijke stranden in Nederland, perfect voor alle zuiderlingen dus. En wist je dat je bij eb zo naar de badplaats Knokke in België kan lopen?

Leukste stranden in Nederland: Bergen aan Zee
Bergen aan Zee ligt vlakbij Alkmaar en staat bekend om zijn brede stranden. Bonus: Bergen aan Zee heeft een zee-aquarium, zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

Leukste stranden in Nederland: Terschelling
Nederland kent vijf eilanden, maar Terschelling is wel onze favoriet. Met maar liefst 30 kilometer strand moet er toch altijd wel een plekje vrij zijn!?

Leukste stranden in Nederland: Schiermonnikoog
Nu we het toch over onze 'tv-tas'-eilanden hebben. Het strand van Schiermonnikoog behoort tot een van de breedste stranden van Europa. En dat niet alleen, het is ook een van de schoonste stranden van Nederland. Absoluut een reden voor een bezoekje dus!
Psssst, ben jij sportief? Door de wind op de eilanden is het perfect zeil- of kiteweer!

Leukste stranden in Nederland: Bloemendaal 
Ben jij meer een party animal? Dan is Bloemendaal echt iets voor jou en je vriendinnen. Hier zijn namelijk in de zomer de tofste strandfeesten.

Leukste stranden in Nederland: Bussloo
Tussen Apeldoorn en Deventer ligt de recreatieplas Bussloo. Je kunt hier natuurlijk zwemmen, maar ook surfen, kanoën of waterfietsen. Good to know: in dit recreatiegebied ligt een spa, ideaal voor een verwendagje met vriendinnen of gezellig met je moeder.

Leukste stranden in Nederland: Het Lageveld
Woon je in het oosten van het land? Dan heb je vast wel eens van Het Lageveld gehoord.

Leukste stranden in Nederland: Wijthmenerplas
Ga lekker zwemmen en zonnen bij de Wijthemenerplas vlakbij Zwolle. In 2015 is er een wakeboard- en waterskibaan geopend.

Leukste stranden in Nederland: Ouderkerkerplas
Vlakbij Amsterdam, namelijk in Oudekerk aan de Amstel ligt de Ouderkerkerplas. Wat is nou beter dan een dagje stad af te sluiten aan het water in de zon?

Leukste stranden in Nederland: Hoornseplas
Ten zuiden van Groningen ligt de Hoornseplas, waar je ook prima een middag kunt vertoeven met zonnige temperaturen. Tussen de Hoornseplas en het Hoornsemeer loopt een dam waar je dus 'over het water' kunt lopen.

Leukste stranden in Nederland: Maarsseveense plassen
In het midden van ons land vind je de Maarsseveense Plassen. Om je zomerse kleurtje bij te houden is er een speciaal strandbad, met ligstoelen en een zandstrand. Klinkt perfect, toch?

Lees ook:

 

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved