5 jeanstips voor meiden met stevige bovenbenen

Fashion door roos

Van skinny tot boyfriend: van denim broeken krijg je nu eenmaal nooit genoeg. Maar de zoektocht naar de perfecte fit blijft lastig, want hoe vind je eigenlijk jeans die naadloos aansluiten op jouw figuur? Girlscene helpt! Vandaag focussen we op de meiden die stevige bovenbenen hebben. Hier lees je dé vijf tips om de ideale jeans voor jou te vinden. 

Voor volle bovenbenen hoef je je niet te schamen, maar eerlijk is eerlijk: we spreken uit ervaring als we zeggen dat de ene broek nu eenmaal mooier staat (en zit) dan de ander. Als zelfbenoemde ervaringsdeskundigen zijn we dus de ideale personen om tips te geven hoe jij dé jeans kunt vinden die je het liefst iedere dag zou willen dragen.

1. Ga voor een donkere wash
Over het algemeen geldt dat een witte broek je benen voller laat lijken, terwijl je er slanker uitziet in een zwarte broek. Dat betekent niet dat je alleen maar zwarte jeans moet dragen, maar als je je benen optisch langer en slanker wil laten lijken is een donkere wash je beste vriend. Kies dan het liefst voor donkerblauw, grijs en zwart, net zoals Monica Geuze vaak doet.

2. Zweer bij stretch
Helaas hebben niet alle merken door dat niet iedereen dunne benen heeft en dat betekent dat veel broeken niet passen als je benen voller zijn. Al snel eindig je dan met een maat groter zodat het bij je benen goed zit, maar dan is het op andere plekken weer te groot... GRRR. Daarom is er één tip: kies altijd voor een broek met stretch. Hallo, stretch voelt bijna alsof je een legging draagt en dat is toch een fantastisch gevoel? Vergeet denim waar geen rek in zit, stretch it is.

3. Kies een flared model
Een skinny jeans kan hartstikke goed staan bij iemand met vollere bovenbenen, maar wat pas écht flatteus is, is het flared model. De broek waarbij de pijpen vanaf de kuit uitlopen zorgt er namelijk voor dat je benen in balans zijn. Met andere woorden: doordat de focus op de onderkant ligt lijkt de bovenkant slanker. Daardoor lijkt je figuur meer in balans te zijn. Deze trick werkt voor ieder figuur, dus het is helemaal niet zo gek dat veel celebs en bloggers gek op deze look zijn. Is flared niet jouw ding? Kiest dan voor een rechte pijp.

4. Zoek de juiste kontzak
Onthou: een goede kontzak maakt je look. Vaak hebben meiden met vollere bovenbenen ook een bilpartij waar anderen jaloers op zouden zijn en daarom is het des te belangrijker om je jeans uit te zoeken op de kontzak. Een te kleine zak maken je billen groter en zorg ervoor dat ze niet te hoog zitten. Vermijd opsmuk en geef de voorkeur en kontzakken die iets lager geplaatst zijn. Vind je je heupen juist 'te breed'? Let dan op dat de kontzakken wat dichter bij elkaar geplaatst zijn.

5. Vermijd slijtplekken op de benen
De juiste slijtplekken maken je benen optisch langer en slanker, terwijl slijtplekken ook verkeerd kunnen uitpakken. Speel het daarom op safe en vermijd die witte wassing op broeken in z'n algemeen. Alles wat opvalt, zoals een gekke print, brengt juist de aandacht naar je bovenbenen en echt flatterend is het nooit.

Deze jeans sluiten goed aan bij vollere bovenbenen:


1. Powerstretch jeans €34,95


2. Flared jeans €29,95


3. Cigarette fit jeans €19,99


4. Straight jeans €35,99


5. Frayed jeans €27

Lees ook:

Beeld: Unsplash