Beauty

Zo behoud jij je bruine kleurtje zo lang mogelijk

Wanneer je een heerlijk bruin kleurtje hebt wil je dit zo lang mogelijk behouden. Wanneer het mooi weer is kun je af en toe wat bijkleuren, maar wanneer dit niet het geval is wordt het lastiger. Wanneer je niet zont is je kleur binnen no time weg, maar om toch je kleur zo lang mogelijk te behouden zijn er een aantal dingen die je kunt doen.

Scheren
Scheer je benen voordat je gaat scheren. Op deze manier zijn je benen verwijderd van haartjes die je benen bedekken. Scheer ook als je bijna geen haartje hebt, want ze bedekken je huid toch een klein beetje. Voor optimaal bruine benen moet je het gewoon doen.

Scrubben
Scrub voordat je gaat zonnen je lichaam. Door je lichaam te scrubben verwijder je alle dode huidcellen. Alle dode huidcellen zijn dus verdwenen waardoor je bruine kleur dieper in je huid kan trekken en je je kleurtje langer behoudt. Scrub één à twee dagen voor het zonnen en doe het nooit erna. Na een dagje zonnen is je huid erg gevoelig, wanneer jij je huid vervolgens gaat scrubben beschadig je het. Het is ook belangrijk om niet vaker dan één keer in de week te scrubben, want ook hiervan beschadigt je huid.

Versnellen bruiningsproces
Er zijn tegenwoordig veel producten verkrijgbaar die je huid niet alleen beschermen, maar ook het bruiningsproces versnellen. Ga naar de drogist en laat je adviseren welk product goed is voor jou.

Olie
Van olie word je sneller bruin. Pas hier alleen mee op. Smeer je huid niet in met massage- of babyolie, maar kies altijd voor een zonnebrandolie met factor.

zo blijf je bruin
Eten
Bepaalde voeding helpt bij je bruiningsproces, zoals wortels. In wortels zit caroteen en deze stof zit ook in je huid. De stof zorgt ervoor dat je huid bruin wordt door te zonnen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat wanneer je veel fruit en groente eet jij je kleurtje langer behoudt. Eet of drink vooral wortel, tomatensap, spinazie, broccoli, pompoen, meloen en zoete aardappel. Dat heeft het beste effect op je huid.  

Zwemmen
Naast het feit dat een frisse duik heerlijk is voor de verkoeling, word je door water ook nog eens bruiner. Dit komt doordat de lichtdeeltjes in het water de zon reflecteren en hierdoor word je sneller bruin. Daarnaast is het belangrijk om je huid vochtig te houden, want hierdoor droogt je minder snel uit.

Zonnebrand
Gebruik altijd een zonnebrandcrème met minimaal factor 15. Kies een factor die bij jouw huidtype past. Ook als je niet snel verbrandt moet je altijd een zonnebrandcrème gebruiken. Wanneer je dat niet doet beschadigt je huid, zelfs als het er niet verbrandt uitziet.

Bouw het op
Het is niet goed om meteen de hele dag in de zon te liggen. Je huid moet wennen aan de zon en daarom is het belangrijk om het op te bouwen. Dit is niet alleen goed voor je huid, het zorgt er ook voor dat je je bruine kleurtje langer behoudt.

Hydrateer je huid
Om je huid zo lang mogelijk bruin te houden is het belangrijk om je huid goed te hydrateren. Hydrateer je lichaam zodat het soepel blijft en je huid niet uitdroogt.

kruidvat after sun
Kruidvat After Sun Tissue Mask €0,99


Kruidvat After Sun Golden Shimmer €4,99


Ultrasun After Sun
€16,99


HEMA After Sun
€4,50

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: Cosmopolitan.com

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved